Uppgifter: Jonas Björkgren tar över Eskilstuna United

Eskilstuna United offentliggör namnet på sin nya huvudtränare efter Damallsvenskans slut.

Enligt uppgifter till tidningen handlar det om Jonas Björkgren, nu i Kvarnsveden.

‒Vi har haft kontakt och jag har sökt tjänsten. Men om det är klart vet du mer än jag vet, säger den 44-årige Borlängebon.

25 oktober 2017 10:55

Uniteds spelartrupp har redan fått träffa den som ska ta över efter Viktor Eriksson men klubben har valt att lägga locket på och sagt att det förblir en hemlighet fram till mitten av nästa månad.

Den 12 november avslutas Damallsvenskan och att Björkgrens Kvarnsveden befinner sig i ett känsligt läge är sannerligen ingen överdrift. Laget är i en kniven på strupen-strid med främst Göteborg om att hänga kvar i högsta serien, det Göteborg som United tar emot på Tunavallen på söndagen för övrigt.

Jag har sökt tjänsten i Eskilstuna

Enligt huvudpersonen själv är det alltså inte påskrivet men kontakt parterna emellan bekräftas.

‒Ja, men den här tiden på året är det inget konstigt. Precis som spelare hör sig för på olika håll så måste även tränare höra sig för lite grann. Jag har sökt tjänsten i Eskilstuna men jag har även varit i kontakt med andra klubbar, säger Jonas Björkgren.

Är det bestämt att du lämnar Kvarnsveden?

‒Nej, det är inte heller klart.

Björkgren, som fyller 45 år om en vecka, har tränat Kvarnsveden de senaste tre säsongerna. Han inledde med att föra laget upp från Elitettan och coachade sedan hem en niondeplats under debutsäsongen i Damallsvenskan, med tio poängs marginal till nerflyttningsstrecket.

I år är dock läget klart mer prekärt, trots att Kvarnsveden har seriens överlägset vassaste anfallsspelare i Tabitha Chawinga. Hon har gjort makalösa 24 mål på 19 matcher. Med tre omgångar kvar är dalalaget på rätt sida om strecket – men bara på bättre målskillnad än nästjumbon Göteborg. Även Vittsjö och Hammarby är indraget i striden.

Ett drama som mycket väl kan leva till 12 november – och kort därefter lär det även stå klart om Jonas Björkgren ersätter Viktor Eriksson i Eskilstuna United.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!