Världsmästarduell väntar i SM-finalen

Till helgen kommer finalen i rally-SM att avgöras i East Sweden Rally. SAAB Arena i Linköping är tävlingscentra och redan på fredagen bjuds det på tre specialsträckor och resterande sex körs under lördagen. Eskilstunakillen Pelle Wilén, som tävlar för Strängnäs, åker med medalj i sikte.

6 september 2017 14:15

Totalt mäter tävlingen 47 mil varav 12,5 mil är specialsträckor och 75 ekipage står på startlinjen. Lokala killar som finns med är Strängnäs AMS Pelle Wilén med Martin Holmdahl som co-driver i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen. Wilén har haft det motigt i år och kämpat med trasig bakvagn på sin Toyota. Pelle ligger ändå på en bronsplats i klassen inför finalen och har chans på silvret om konkurrenten framför, Martin Lundqvist från Fagersta, får dålig utdelning.

‒Det finns ingen anledning att slå av på takten, snarare att höja den, säger Wilén.

I klassen ställer även Eskilstunaboende Harry Joki upp i sin Volvo 240 tillsammans med Toni Sundqvist.

I den fyrhjulsdrivna klassen kommer Algot Öberg från Eskilstuna MK med Niklas Johansson vid noterna att starta i den inhyrda Ford Fiesta R5-an igen. Trasiga bromsar satte stopp i Kolsva sist men nu har Algot fått rätsida på problemet och mer känsla för bilen och kan säkert vara med där framme i listan. Mattias Adielsson från Göteborg med Eskilstuna MK:s Andreas Johansson i högerstolen lär också ladda för allt vad tygen håller i sin Mitsubishi då man har en chans, även om den är liten, på det totala SM-guldet i den trimmade klassen. Andreas och Mattias som verkligen utmanade i Kolsva med en andraplats totalt får det än värre att vinna denna gång även om det är målet.

‒Vi är revanschsugna efter Kolsva, men svårare att vinna denna gång med två världsmästare i startlistan, men det blir en kul värdemätare, för att bli bäst måste man slå den bäste, säger Andreas.

Vår svenska juniorvärldsmästare PG Andersson (2004, 2007) kommer i sin Skoda Fabia WRC och nykorade världsmästaren i WRC2 Pontus Tidemand i en inlånad Skoda Fabia R5. Även om Pontus har en lite svagare bil är han mer varm i kläderna då PG inte kört rally på ett år. För övrigt ställer Strängnäs AMS Rikard Moberg upp i en Mitsubishi och Felicia Grundtman från Eskilstuna MK åker med Kenneth Lodenklint också dom i Mitsubishi.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!