Värvar finska – Larsson, Barsley och Svensson klara för fortsättning

Mimmi Larsson, Vaila Barsley och Annica Svensson är klara för en fortsättning i Eskilstuna United. Klubben har även värvat finskan Julia Tunturi, som spelade mot sin nya klubb på Tunavallen i februari

‒Skönt att vi kom överens. Jag har mycket hjärta för klubben, säger Larsson.

12 november 2017 08:28

Nu är det officiellt att Jonas Björkgren tar över som tränare i United. Därmed går jobbet med att pussla ihop lagbygget allt snabbare. Under onsdagen blev det klart att landslagsanfallaren Mimmi Larsson stannar ytterligare ett år.

‒Jag vill ge det en chans till och göra det bättre. United är en bra klubb med höga ambitioner och det ska bli kul med en ny röst och ny tränare, säger Larsson.

Försvarsklippan Vaila Barsley blir också kvar.

‒Jag är glad över att bli kvar. Har varit här sedan vi spelade i Elitettan och har ett stort hjärta för klubben och jag hoppas vi kan vinna SM-guld inom några år, säger Barsley.

Rutinerade Annica Svensson som varit skadad och missat i stort sett hela den gångna säsongen siktar på comeback.

‒Det är såklart jättekul att vara kvar. Jag trivs jättebra i Eskilstuna. Det är superspännande med Jonas som kommer in, det känns som vi kan få lite ny energi. Jag ser verkligen fram emot nästa år, säger Svensson.

Dessutom har United gjort klart med den 21-åriga vänsterfotade finska mittfältaren Julia Tunturi från TPS Åbo. I februari var hon i Eskilstuna och spelade en träningsmatch mot United (hemmalaget vann med 3–2). Då sa hon bland annat till undertecknad att målet var att få spela i Sveriges högsta serie.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Petersson