Ville ha målet bortdömt: "Klippte mig"

AFC Eskilstuna föll efter ett sent segermål. Adnan Kojic tycker dock att målet skulle ha dömts bort. "Han klippte både mig och bollen. Jag tycker att det är frispark", säger han.

15 maj 2019 22:20

AFC Eskilstuna har nu åtta raka matcher utan seger i allsvenskan.

Under onsdagskvällen kom en tung förlust borta mot Elfsborg efter att Jesper Karlsson tryckt in segermålet i den 81:a minuten.

Ett mål som borde ha dömts bort, enligt Adnan Kojic.

I situationen innan målet kapades han av en hårt satsande Simon Strand – som tog bollen först och Kojic därefter – vilket frispelade Pawel Cibicki som i sin tur serverade Karlsson öppet mål.

– Han kommer förbi lite enkelt där uppe och får bollen lite för långt ifrån sig så jag försöker gå upp och bryta. Men då kommer han med en väldig fart, glider in i mig och klipper både mig och bollen i en rejäl smäll. Jag tycker att det är frispark, säger Adnan Kojic.

Domaren Adam Ladebäck friade dock och menade att Elfsborgsbacken gick på bollen först.

– Jag pratade med domaren efteråt och då sa han att han ville gå in och kolla på situationen igen eftersom han inte sett tv-bilderna än, så det var inte mer snack än så. Men jag tyckte i alla fall där och då att det var frispark, men sen vet jag inte hur man bedömer sett till regelverket, säger Kojic.

AFC försökte trycka på för en kvittering under slutminuterna, men var aldrig riktigt nära att vaska fram den heta kvitteringschansen.

– Det kändes surt. Vi gjorde en bra match, försvarade oss riktigt bra och förtjänade att hålla nollan. Elfsborg borta är en tuff match och vi gjorde det bra fram till målet. Det känns som att vi hittat tillbaka till vårat försvarsspel vilket är viktigt inför framtiden, säger Kojic.

AFC:s nästa match spelas hemma mot nykomlingskollegan Helsingborg på lördag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martin Tolén