Sedan hösten 2020 har Erik, Amanda och deras barn tvingats leva på hemlig ort. Inte ens deras närmaste anhöriga vet var de håller till.
Erik, som i likhet med Amanda heter något annat, lever med en hotbild som sannolikt kommer att pågå tills dess att han dör eller blir dödad.
Han har gjort något som i den kriminella världen föraktas, han har tjallat och mot betalning samarbetat med polisen.
Läs också: Polisen riskerade Eriks liv: "De ljög och utövade utpressning"
I sin roll som informatör åt polisen, efter att själv ha lämnat brottsligheten, pekade Erik ut gängledaren Omar El-Zaqzouq för mordet på en 41-årig man i Årbyskogen den 24 augusti 2018. Uppgifterna som han lämnade till sina hanterare inom underrättelsepolisen hjälpte dock inte för att få gängledaren fälld i tingsrätten.
I hovrättsförhandlingen, i vilken Erik tvingades att medverka som vittne, dömdes gängledaren Omar El-Zaqzouq till livstids fängelse samtidigt som Eriks identitet röjdes. Enligt hans advokater lurades Erik fram i offentligheten med lögner och hot.
– Jag visste vad jag gav mig in på men jag litade på polisen, även när jag själv var kriminell. När jag fick reda på att jag var röjd blev jag helt kall inombords. Jag förstod att det var kört.
Erik är enligt advokat Sebastian Scheiman ensam i Sverige om att både ha blivit röjd som poliskälla och tvingats att vittna.
Erik som själv har ett kriminellt förflutet och har avtjänat cirka tio år på olika anstalter, vet hur den kriminella sfären ser på golare.
– Det jag har gjort anses vara det värsta som finns inom kriminella kretsar och straffas med döden om det kommer fram, säger han.
Inledningsvis bekostades Eriks "skyddspaket" av staten, via polisen, men sedan hösten 2021 har polisen tagit sin hand från Erik. Det ekonomiska ansvaret finns sedan dess på kommunnivå.
– Nu vill socialtjänsten i Eskilstuna avsluta insatsen, men hjälpen jag har behöver jag fortfarande, säger han.
Erik har bland annat haft tillgång till en bil, en möblerad lägenhet på en för Eskilstuna-Kuriren okänd ort i Sverige samt ekonomiskt bistånd motsvarande existensminimum.
Den externa skyddsinsats som Eskilstuna kommun betalat för har förlängts i omgångar och gäller fram till den 9 januari 2025. Där ingår bland annat kostnaden för bil, men inte för drivmedel.
Någon ny förlängning är dock inte att vänta.
Enligt Socialnämnden är det dags att avsluta insatsen. Bland annat för att Erik under ny identitet numera är folkbokförd i en annan kommun.
Sedan några månader får han ekonomiskt bistånd från den nya kommunen och han har ett tidsbegränsat hyreskontrakt på en bostad. I den kommunen finns det dock ingen myndighetsperson som känner till hans riktiga bakgrund. Följaktligen har den nya kommunen ingen anledning att hjälpa honom långsiktigt.
– Hotbilden finns ju kvar och även om jag har gjort vissa förändringar och anpassningar så har jag fortfarande samma ansikte. Jag är ganska känd i kriminella kretsar, inte bland de nya men bland de lite äldre och risken att bli igenkänd är stor. Jag har suttit tio år på kåken och träffat folk från nästan varenda stad i hela Sverige. Jag var även med i den innersta kretsen runt ett mc-gäng och varit på mc-fester över hela landet.
Erik säger att det var den bakgrunden som gjorde att polisen via NOA, Nationella operativa avdelningen, krävde att han skulle vara skyddsplacerad utomlands.
– Men för att få ingå i NOAs vittnesskyddsprogram hade jag varit tvungen att lämna Sverige. De menade att Sverige är för litet för att man inte ska råka stöta på någon som känner igen en. Men hade jag tackat ja till det hade jag bara fått träffa barnen två gånger om året, säger han.
Förutom Erik lever även hans barn och barnens mamma, ex-sambon "Amanda", under samhällets skydd med skyddade identiteter på hemlig ort. Stöd- och skyddsinsatserna för Amanda och barnen har inte sagts upp.
Den bil som Erik har haft tillgång till betalas alltjämt av Eskilstuna kommun. Erik menar att den är helt avgörande för att ska kunna förflytta sig tryggt och upprätthålla någon slags kontakt med sina närmaste.
– Det går inte att åka kollektivt och vara bland massa folk i min situation. Följer någon efter mig så får de veta var jag bor och då måste jag flytta igen.
Han förklarar att det stöd han hittills haft varit fördelat på två verksamhetsgrenar, ekonomiskt bistånd och skydd.
Skyddet innefattar kostnader för det arbete som utförs av ett privat säkerhetsbolag främst bestående av före detta poliser.
Vad skulle konsekvensen bli om Eskilstuna kommun upphörde med stödet?
– Jag skulle inte kunna ha någon bil och bli helt strandsatt, säger Erik och tittar ner på sina händer.
Han sitter vid ett bord på en ort i Sverige som han och Amanda tillfälligt stannat till vid. Det är där Eskilstuna-Kuriren får till ett möte.
– Vet du hur mitt liv ser ut, frågar Erik och svarar själv utan att invänta någon reaktion.
– Jag lever på socialbidrag, cirka 4 700 kronor i månaden. Det är femte julen i rad som jag inte haft råd att köpa julklappar till mina barn. Jag sitter i en lägenhet, försöker ta en promenad varje dag och jag åker och handlar lite mat ibland. Men annars sitter jag där. Tack vare säkerhetsföretaget kan jag träffa barnen någorlunda regelbundet och andra anhöriga vid enstaka tillfällen. Utan barnen och de träffarna skulle jag inte ha något liv alls, bli helt isolerad. Farsan dog för fyra månader sedan men hans begravning kunde jag inte åka till på grund av hotbilden. Man har inga vänner längre, ingen kan besöka dig. Det är som att sitta i husarrest.
På torsdag den 9 januari ska socialnämnden i Eskilstuna fatta beslut i frågan om "externt öppenvårdsstöd för skydd" till Erik.
– Man får tycka vad man vill om att jag vittnat och jobbat för polisen men jag vill att det kommer fram hur folk som jag behandlas. Det gör nästan att man vill varna folk för att hjälpa till och ställa upp i rättegångar. Det gäller både Polismyndigheten och socialtjänsten. Om skyddet kan ryckas undan efter några år så är det inte värt den risk man utsätter sig för, säger Erik.
Exakt hur mycket Eskilstuna kommun betalat för Erik och hans familjs insatser är okänt. Sannolikt handlar om det miljonbelopp.
Elisabeth Kántor är högste chef på socialförvaltningen i Eskilstuna. Hon säger att hon inte kan kommentera enskilda ärenden utan uttalar sig generellt.
Hon är tydlig med att socialnämnden aldrig avslår en insats av ekonomiska skäl.
– Oavsett om insatserna sker på hemmaplan eller i en annan kommun så utformas de efter individuella behov och omständigheter. Insatserna kan vara mer eller mindre långsiktiga och det finns personer som kommer att behöva hjälp under väldigt lång tid. Men insatserna löper aldrig bara på år efter år utan utvärderas och omprövas regelbundet, säger Elisabeth Kántor.
Erik hoppas att Eskilstuna kommun överväger sitt kommande beslut noga.
– Skulle en ny riskbedömning från polisen visa att hotbilden är borta, och att vi alla kan åka hem till Eskilstuna så har jag inget att invända mot att insatsen avslutas. Men det är tyvärr inte så troligt.
Tror du att det kommer en dag när du slutar titta dig över axeln?
– Nej, målet är att kunna erbjuda mina barn något annat. De förtjänar något mycket bättre än det här. Jag skulle mycket hellre sitta inne, då skulle jag ha det bättre än jag har i dag. Inte minst vad gäller det sociala.