Framtidsplaner har satts på vänt. I stället för att övningsköra med sonen har familjen tvingats välja gravsten. Framtidsdrömmarna är ersatta av mardrömmar som Liams familj aldrig tycks vakna upp ur.
I huset där Liams pojkrum står orört har en hylla i köket omvandlats till minnesplats, fylld med gåvor från Liams kompisar. En nalle med hjärta, blommor och ett flertal brinnande ljus samsas med bilder och teckningar på Liam.
Släktingar har också turats om att bo med familjen och hjälpa till med vardagsbestyren.
Föräldrarna säger att sällskapet och gåvorna varit uppskattade och att de gett tröst.
Att flera i deras omgivning återvänt till vardagslivet har de också förståelse för. Samtidigt är det en smärtsam påminnelse om hur livet brukade, och borde, vara.
– Jag förstår att folk måste fortsätta sina liv men det gör ont att se. Jag hatar verkligen mitt liv. Jag vaknar, dricker kaffe och går till kyrkogården och tänder ljus för min son. Varje dag. Samma jävla skit, säger Liams pappa med darrande röst.
Drygt tio månader har passerat, men Liams död är ännu ett öppet sår. Inte minst för att den eller de som mördade Liam alltjämt går fria.
Två unga personer har delgivits misstanke om medhjälp till mordet. En av dem var häktad en tid men släpptes efter åklagarbeslut. Brottsmisstankarna kvarstår mot båda.
Enligt Liams föräldrar är det obeskrivligt frustrerande att inte få veta något om utredningsläget, och att bara vänta och hoppas.
En desperation har vuxit fram och de har försökt hitta en form där en större summa skulle användas till belöning för avgörande tips. Uppgifter som leder till att mordet klaras upp.
De har funderat på vad det i Sverige ovanliga greppet med en privatfinansierad belöning skulle få för konsekvenser. Faktum är att de inte vet.
Vare sig polis eller åklagare har uttryckligen avrått familjen från att utlysa en belöning, men de har heller inte kunnat ställa sig bakom idén.
Om ett vittne träder fram och berättar hur mordet på Liam gick till, och uppgifterna kan kontrolleras och bekräftas, skulle vittnets tips kunna ligga till grund för ett åtal och fällande dom.
Problemet är att rättsväsendets företrädare inte får agera "tipsjury" och rangordna tips som skulle kunna generera en belöning.
Familjen hade önskat att det fanns en fungerande belöningsform som var sanktionerad av staten.
– Jag är övertygad om att det finns människor som påverkas mer av pengar än av att göra det som är rätt. Därför väljer vi att gå vidare med belöningen ändå, säger Liams mamma.
Vice chefsåklagare Charlotta Tanner är förundersökningsledare i mordutredningen. Hon känner till diskussionen om belöning.
– Det är familjens val och jag kan som åklagare inte ha några synpunkter på det. Skulle vi få in tips på grund av en belöning så skulle de beaktas och hanteras precis som alla andra tips. Jag skulle aldrig ta upp med ett vittne att det finns en eventuell belöning. Jag skulle heller inte uttala mig om att ett en viss person har rätt till en belöning, eller utifrån en utfäst belöning ta ställning till om ett visst bevis varit avgörande för målets utgång.
Åklagaren tror inte heller att polisen skulle kunna vara behjälplig.
– Nej, vi jobbar generellt inte så inom staten. Den som går ut med en belöning måste själv göra bedömningen om pengar ska betalas ut.
Charlotta Tanner har aldrig varit inblandad i en brottsutredning där det funnits någon belöning. Hon har dock hört talas om ett fall, där hela 50 miljoner kronor alltjämt ligger i "tipspotten".
– Palmemordet, och det har ändå inte lett till någon framgång.
Förundersökningsledaren har dock inte gett upp hoppet om att hitta Liams mördare.
– Utredningen pågår och vi vidtar fortfarande åtgärder. Tips är naturligtvis välkomna, säger åklagaren.
Liams föräldrar avsätter nu 500 000 kronor. Pengar avsedda som belöning till den eller de som kommer med avgörande tips som leder till fällande dom.
– Vi kommer att läsa förundersökningen när den blir klar och då avgöra hur pengarna ska fördelas, säger de.
Liams föräldrar utlovar också upp till 50 000 kronor för viktiga tips som för utredningen vidare på ett tydligt sätt. Samtliga tips ska lämnas till polisen, inte till föräldrarna.
– Inga samtal eller tips ska gå direkt till oss. Vår familj behöver ett avslut och vi ber alla som vet något att höra av sig till polisen. Smärtan kommer aldrig att försvinna men vi skulle kanske känna lite ro om mordet på min son klaras upp, säger Liams pappa.
– Det känns så fel att någon ska kunna komma undan med att göra något så brutalt. Det finns människor som vet mer än de sagt och andra som sitter på en viktig pusselbit, säger mamman.