Åkers bibliotek fick magiskt besök

Biljetterna hade sålt slut inför trollkarlen Dozzies föreställning på lördagsförmiddagen.

29 januari 2017 12:01

‒Var är hatten?

‒Där! Där!

Trollkarlen Dozzie svängde runt sitt enorma sugrör men kunde inte se hatten som fastnat i ena änden. Publiken, både vuxna och barn, kiknade av skratt. Sedan trollade han bort läskflaskan och en och annan haka föll ner i förvåning.

Dozzie heter egentligen Göran Sjöberg och kommer från Trångsund. Han har trollat i 22 år och för några år sedan blev han svensk mästare i barntrolleri. På lördagen besökte han Åkers styckebruk och uppträdde på ett fullsatt bibliotek. Totalt var det ett sextiotal personer som såg föreställningen.

‒Biljetterna sålde slut och mer där till. Vi brukar inte få så här mycket publik, det är publikrekord, berättar bibliotekarien Amanda Greek.

Extra minnesvärd blev dagen för Sigrid Holmlund från Mariefred som fick äran att vara Dozzies assistent. Hon fick bestämma vilken färg trollkarlen skulle ha på sina blåa sjalar, hjälpa till att hålla hans farfars trasiga trollstav och trolla fram ett par prickiga kalsonger. Hon var imponerad av många av tricken, men genomskådade också några.

‒Jag såg hur han bytte koppar när han låtsades att de ramlade igenom varandra, säger hon efteråt.

Som tack för sina insatser som assistent fick hon en särskild signerad affisch.

Göran Sjöberg var också nöjd med dagen.

‒Det känns extra roligt att vara i Åker, för jag var här om somrarna när jag var barn, säger han.

Trollkarlens besök var en av flera föreställningar för barn på kommunens bibliotek under våren. Näst på tur är Snövit och de sju dvärgarna som kommer till Mariefreds bibliotek den 11 februari.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa