Bernhardssons möbler lever vidare

Nedläggningen var ett faktum – men nu lever Bernhardssons möbler vidare med nya ägare.

15 maj 2019 18:14

Efter 63 års verksamhet hade ägaren Jan Bernhardsson i februari tagit det smärtsamma beslutet att lägga ner Bernhardssons möbler.

Nu kommer nya besked då Kilenkrysset Sweden gjort klart med övertagande av såväl fastigheten som verksamheten.

"Det är en fantastisk fastighet i ett mycket attraktivt läge i Strängnäs. Självklart blev vi intresserade när vi hörde talas om situationen", meddelar Annika Persson, VD för Kilenkrysset Sweden, i ett uttalande.

Det konstateras att båda parter var intresserade av att snabbt komma överens om en fortsättning på möbelföretagets historia och Jan Bernhardsson anser att Kilenkrysset är ett företag som värnat om Strängnäs redan tidigare.

"Att ett lokalt företag på det här sättet vill ta över ett annat lokalt företag har bara positiva förtecken", säger Jan Bernhardsson.

Förutom några naturliga avgångar, kommer personalen att fortsätta inom verksamheten.

"Självklart har vi massor vi vill göra, men utgångspunkten är att vi vill utveckla Bernhardssons möblers fina tradition", säger Annika Persson.

Hon konstaterar också:

"Ser man förbi alla kommersiella vinster, känns det bra ända in i hjärtat att detta fina familjeföretag får leva vidare, även om det nu, så att säga, sker i en annan familj."

Bernhardssons möbler såg dagens ljus i en liten tapetserarverkstad på Tingstugatan via Jans pappa, Seth Bernhardsson. Efter detta har affären haft fyra generationer Bernhardsson i verksamheten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marcus Langbrandt