Det var på fredagsmorgonen som vägbanan gav vika vid Hista mellan Mariefred och Stallarholmen. Ett en gånger en meter stort slukhål öppnade sig i det norrgående körfältet, och flera bilar han dunka ner i det innan räddningstjänst från Mariefred hann fram för att varna.

– Jag ser hur bilen framför mig väjer över på andra sidan och tänker 'Vad fan håller dom på med?'. När jag kör ner i hålet förstår jag. Det var en jävla smäll, berättade Johnny Berchtold, en av de drabbade bilisterna, för tidningen på fredagen.

Under fredagen tilläts trafiken sedan att passera växelvis i det andra körfältet. Nu har dock beslut tagits att helt stänga av vägen. Vägbanan befaras vara underminerad.

Artikelbild

| Slukhålet har lagats provisoriskt med grovt material, men vägbanan är för instabil för att köras på i nuläget.

– Vi hade folk ute och tittade och beslut togs att helt stänga av. Nu leds trafiken om via andra vägar, säger Magnus Löfgren på Trafikverkets presstjänst till tidningen på lördagsmorgonen.

Orangea pilar visar bilisterna att köra via Trekanten-Ärja-Malmby och omvänt för att ta sig runt vägraset.

Även busstrafiken påverkas. Bussen kör nu via Kvicksta och följande hållplatser kan inte angöras: Kumla, Palmtorp, Ridskolan, Hista, Norrtorp och Norra Ekeby. Sörmlandstrafiken varnar för att förseningar på linjen lär förekomma.

Trafikverket kan inte säga hur lång tid vägen kommer att vara avstängd. Det ser dock ut som att det kan dröja innan den är lagad.

Artikelbild

| Slukhålet mellan Mariefred och Stallarholmen uppstod på fredagsmorgonen.

– Prognosen just nu är 15 december, säger Magnus Löfgren.

Vägraset beror enligt Trafikverket på att en vägtrumma gått sönder.