Grönt ljus för att starta fristående förskola på Fogdön

Den kommunala förskolan på Fogdön läggs ner – och en fristående startar. Det har en oenig barn- och utbildningsnämnd nu beslutat.

– Nu är det bara att köra, säger styrelseordförande Ola Larsson som "inom kort" kommer kunna presentera vem som blir förskolechef tillika rektor för F–3-skolan.

26 februari 2019 21:22

När politikerna kom till ärende fyra och gem på dagordningen på tisdagskvällen, var det nog flera på åhörarplats som höll andan.

– Vi trodde att det skulle gå vägen, men man ska aldrig räkna med någonting. Särskilt inte i politik, säger Ola Larsson.

Han är ordförande för styrelsen bakom Vårfruberga friskola och Vårfruberga förskola, som av allt att döma ska starta på Fogdön till höstterminen. Han hade sällskap av bland annat styrelsekollegorna Tor Ahlmark, Anette Sandberg och Roger Steen, som alla kommit för att lyssna till Rekrytering av en rektor, som också ska vara förskolechef, pågår.

– Annonsen ligger ute månaden ut, men vi har redan nu ett gäng riktigt intressanta kandidater. Inom kort ska det vara klart.

Bolag planerar att starta skola och förskola

23 april 2018: Strängnäs kommunfullmäktige (M, S och STRP) beslutar att lägga ner Fogdö skola från och med höstterminen 2019.

11 september 2018: bolaget Vårfruberga utbildning får Skolinspektionens godkännande att starta en fristående F–3-skola på Fogdön från höstterminen 2019. Enligt ansökan räknar bolaget inledningsvis med 16–17 elever per årskurs, men skolan ska fullt utbyggd kunna ta emot 24 elever per årskurs.

26 februari 2019: Barn- och utbildningsnämnden (M, C, MP, och SD) beslutar att godkänna bolaget som huvudman för en fristående förskola på Fogdön, enligt ansökan ska den ha fem avdelningar för 54 barn. Samtidigt beslutar nämnden att lägga ner den kommunala verksamheten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Camilla Lillsebbas