Klartecken för Gripsholms nya förskola

Gripsholmsskolan är i dag fullt utbyggd från förskoleklass till årskurs 9. Till hösten erbjuds även förskola i samma anda.

31 januari 2017 08:36

Gripsholmsskolan har fått grönt ljus att starta förskola. Till hösten kan således Gripsholms förskola öppna, efter ett enigt beslut från barn- och utbildningsnämndens politiker förra veckan.

‒Det verkar jättebra, alltihop. Vi i kommunen har väldigt trångt i Mariefred. Vi har fått öppna en tillfällig avdelning i gamla apoteket för att kunna svälja alla småbarn som står i kö. Vi har en tomt vikt till en ny kommunal förskola, men det tar 3–5 år innan den är på plats, så vi ser positivt på att platserna utökas i Mariefred, sa kommunens grundskolechef Carina Lindqvist inför beslutet.

Fullt utbyggd ska förskolan kunna ta emot 110 barn i åldrarna 1–5 år. Kommunen har godkänt att förskolan öppnar med 55 platser i höst och ytterligare 55 platser hösten 2018. Detta för att de befintliga förskolorna i Mariefred inte ska drabbas av påtagligt negativa konsekvenser.

Huvudmannens avsikt är att öppna två avdelningar, en med 22 femåringar och en med lika många fyraåringar, till hösten och sedan växa successivt.

De finska influenserna som präglar Gripsholmsskolan kommer att märkas även i förskolans pedagogik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Camilla Lillsebbas