Man greps i Solberga – hade väskan full med oxfilé

Köttstölden på matbutiken i Solberga under söndagskvällen slutade med att den misstänkte greps på platsen. Nu söker polisen efter fler personer som kan ha kommit till platsen i sällskap med tjuven. Det är bara ett av brotten från de senaste dagarna som vi rapporterar om.

27 augusti 2018 15:15

En man från Järfälla greps vid Solberga i söndags kväll – och anhölls senare – efter att ha ertappats med fyra stycken oxfiléer som han inte betalt för. Personalen på Willys fattade tidigt misstankar mot mannen, som passerade kassan med en väska utan att stanna till för att handla något. Utanför butiken greps han av polis, som hittade köttet i hans väska. I en bil på parkeringen, som mannen misstänks ha tagit sig till köpcentrumet med, påträffades mer misstänkt stöldgods.

– Det är inte omöjligt att fler personer kan kopplas till bilen. Det är inte den anhållnes fordon och vi hoppas att vi kan få tillgång till övervakningsbilder för att gå vidare, säger utredaren Carina Sikló vid polisen.

Villainbrott i Härad

Under lördagen utsattes en villa i centrala Härad för inbrott. Någon gång vid lunchtid har tjuvarna brutit sig in i huset genom att bryta loss en fönsterkassett vid altanen. Väl inne i byggnaden har de främst koncentrerat sig på att söka efter smycken. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning för att säkra spår och enligt Yvonne Sjöö, vid Strängnäspolisen, ska ytterligare undersökningar göras vid huset. Förutom en mängd smycken är det oklart vad tjuvarna fick med sig.

Villainbrott på Finningevägen

Ett par på Finningevägen utsattes för inbrott och stöld ur sin villa i fredags. Målsägande var borta från huset under tjugo minuter och då slog tjuvarna till genom att bryta sig in. Sovrum och vardagsrum var grundligt genomsökt och en mängd smycken saknades. Paret har ännu inte lämnat in någon godsförteckning på vad som stulits.

Stöld på kontor

I fredags förmiddag blev en kvinna bestulen inne på sin arbetsplats på Gyllenhjelmsgatan. Två män sågs lämna kontoret och de misstänks ha fått med sig målsägandes dator, mobiltelefon, körkort och bankomatkort. Männen uppges vara i 40-årsåldern. Den ene var 170–150 centimeter lång och hade mörkt kort hår. Något signalement på den andra misstänkta mannen har inte uppgivits. Polisen rubricerar brottet som stöld.

Inbrott och vandalisering i fritidshus

Två datorer, en skrivare och en fårskinnsfäll. Det var bara några av föremålen som försvann efter ett inbrott i ett fritidshus på Frönäsvägen i Mariefred. Händelsen ska ha inträffat någon gång mellan den 19–26 augusti. Tjuvarna ska ha rivit runt i huset, tagit alla saker i badrumsskåpet och lämnat kyl och frys på vid gavel. Polisen har noterat spår efter moped eller motorcykel på tomten.

79-årig kvinna bestulen

Det var på eftermiddagen den 11 augusti som den 79-åriga kvinnan med rollator utsattes för stöld och bedrägeri. Under en shoppingtur i Solberga blev hon bestulen på plånboken som hon förvarade i sin väska. klockan 14.20 upptäckte hon att plånboken, innehållandes bland annat bankkort, var borta. klockan 15.04 har någon tagit ut 3000 kronor i en uttagsautomat med den bestulna kvinnans kort.

– Det är oklart hur gärningsmannen kommit åt koden till kortet. Den har inte förvarats tillsammans med kortet, säger Yvonne Sjöö vid Strängnäspolisen.

Dyra väskor bytet på gymnasiefest

En tjej och en kille som var på gymnasiefest i fredagskväll blev bestulna på sina väskor. 300 personer var på Vikingavallen, men det var inte tillåtet att ta med väskan in, så de drabbade fick i stället gömma sina ägodelar i skogen. När festen var över och de skulle åka hem var väskorna borta. Båda väskorna var av märket Peak performance och har ett uppskattat värde av 1 500 kronor styck.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joakim Serrander