Ägaren Björn Eriksson har ju annars haft funderingar på att driva den gamla butiken – som ligger vägg i vägg – vidare, en nyhet som P4 Sörmland var först med att förmedla i mars.

– Men vi har inte fått några positiva besked från fastighetsägaren när det gäller att öppna en vägg mellan oss och Ostaffären, därför gör vi om i vår butik, förklarar Björn Eriksson.

Mikael Dahlqvist är marknadsansvarig på Byggnadsfirma Lund i Arboga som äger den aktuella fastigheten, Drejaren 2, på Hospitalsgatan.

– Jag för en dialog med Björn Eriksson som hyr lokalerna av oss. Det har talats om olika lösningar och olika koncept. Men bollen ligger hos Björn just nu, säger han.

Vill du säga något mer?

– Nej, det räcker så just nu.

Den ursprungliga Ostaffären hade 85 år på nacken men tvingades stänga på grund av dålig lönsamhet. För tillfället står den tom.

Så här skrev de tidigare ägarna i ett inlägg på Facebook den 19 februari:

”Till alla våra kära kunder! Trots att vi har kämpat så går det inte att undvika det beslut som nu har tagits, att tyvärr stänga Ostaffären. Vi hoppades i det längsta att detta skulle kunna undvikas, men det går inte längre. Så sent som i dag fattades beslutet tillsammans med konkursförvaltaren att vi måste stänga omgående. Det känns väldigt tråkigt tycker vi."

Några dagar senare anordnades en utförsäljning av sortimentet och då ringlade köerna långa på Hospitalsgatan.

Kommunens bygglovsenhet låter meddela att man inte har något pågående ärende gällande byggnaden där Ostaffären och Den lokala maten ligger.