På torsdagsmorgonen firade barn på Nyponets förskola och årskurserna F–3 på Mariefreds skola den nya lekställningen i Ekhov. Den har stått på plats och gått att leka i ett tag men nu fick barnen träffa företrädare för Strängnäs kommun, som tackade dem för hjälpen. Kommunen har fört dialoger med barnen om miljön kring den nya lekplatsen, bland annat genom ett av Mariefreds skolas elevråd.

– Det var jättekul! 60–70 barn var på plats och vi hade fint väder, säger Josefine Ericsson, projektledare på kommunens teknik- och servicekontor.

Hon berättar vidare att fikat som kommunen bjöd på knappt var intressant för barnen, som föredrog att leka.

Artikelbild

| På torsdagsmorgonen var det invigning av den nya lekställningen i Ekhov.

– Efter en stunds lek var frukt, bullar och saft ändå uppskattat. I hållbarhetens tecken hade pedagogerna med kåsor så vi behövde inte använda många pappmuggar alls, säger Josefine Ericsson.

Barnen var nöjda och glada över den nya lekställningen, berättar hon. En synpunkt som framkom på torsdagen är att fler sittplatser önskas kring lekplatsen och det är något som kommunen kommer att ordna, uppger Josefine Ericsson.

Till sommaren ska även Lottenlund få en ny lekställning. Av kommunens dialoger med barnen har det framkommit önskemål om att den ska föreställa ett slott eller en kyrka.

Båda lekställningarna i Mariefred byts ut på grund av ålder.