Nyinflyttade fick bekanta sig med föreningslivet

Att det finns saker att göra i Mariefred råder inget tvivel om, mycket tack vare ett rikt föreningsliv. Det visade upp sig i Biohuset under söndagen, som då fylldes av nyinflyttade.

31 mars 2019 16:28

700 personer har flyttat till Mariefred de två senaste åren. Dessa har varit föremål för ett utskick från Mötesplats Biohuset Mariefred, som samlat ihop stadens föreningsliv.

– Tanken är att de nyinflyttade ska få lära känna föreningarna, och förhoppningen är att föreningarna kan få några nya medlemmar, säger ordförande Björn Sundfeldt.

Han själv hälsade besökarna välkomna och berättade om mötesplatsen som sådan, innan han lämnade över ordet till Anna Swedin som är verksamhetsledare i företagarföreningen Imariefred.nu.

– Det bubblar i Mariefred. Det finns massor att göra, sa hon och berättade om påskparaden och valborgsfirandet som är evenemangen närmast i kalendern, men också kort om bland annat Ångans dag och Food truck-NM som det sedan är dags för.

Magnus Stuart (M) som bor i Mariefred fick representera Strängnäs kommun, och han lovordade föreningarna och företagarna som samarbetar i Mariefred, ibland tillsammans med kommunen.

– Det är det som är så fantastiskt med Mariefred, man går samman för att skapa saker, sa han, och passade på att välkomna alla nyinflyttade till Strängnäs kommun.

Därefter fick besökarna ströva fritt i Biohusets alla utrymmen, där föreningarna hade varsin plats med information och smakprover från sina verksamheter.

Familjen Razai – pappa Salih med sonen Ehsan och dottern Shieda – var några av de nyinflyttade som hörsammat inbjudan. De flyttade till Mariefred för elva månader sedan, närmast från Finspång, och trivs bra.

– Det är en bra stad med goda människor, säger Salih Razai.

Ehsan Razai är 14 år gammal och går på Mariefreds skola, och han har redan bekantat sig med föreningslivet:

– Jag spelar fotboll i IFK Mariefred, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Camilla Lillsebbas