Vi träffar Jozefina Ivis och byggkontrollanten Tomas Edmark i Västerviken en kulen hösteftermiddag.
Den tidigare restaurangbyggnaden är sedan flera veckor jämnad med marken och allt gammalt material ska bort.
Just nu läggs en ny grund men om knappt en månad kommer själva husbygget, det handlar om "bara" en våning, att ta fart.
‒Upphandling pågår, förklarar Jozefina Ivis.
Strängnäsarkitekten Jan Rundbom berättar att byggnaden blir cirka 200 kvadratmeter stor.
Bygglovet beviljades i slutet av augusti.
‒Till årsskiftet ska det stå ett tätt hus här, förutspår Tomas Edmark och syftar på att avtalet säger att restaurangen måste vara godkänd den 1 januari.
Exteriört blir väggarna gräddvita men även svart färg kommer att användas.
‒Invändigt får vi ett större kök och kommer att kunna laga godare mat, konstaterar Jozefina Ivis.
Hur många gäster kan ni ta emot?
‒Ett 50-tal. Men sommartid ska vi ha uteservering på två sidor av byggnaden. Då kommer vi upp i det dubbla antalet.
I februari 2017 slog Jozefina Ivis även upp portarna till motsatte sig överenskommelsen men den klubbades i varje fall igenom av kommunfullmäktige i slutet av maj 2016.
Premiär för den utvidgade restaurangen kan det bli på senvintern nästa år.
Jozefina Ivis öppnade Riva 2004.
‒Under halva tiden jag haft det här stället har jag drömt om att bygga något större och permanent, säger hon.
Nu befinner hon sig alltså nära sina drömmars mål.