Sköna stilar gav blandat resultat

Tropikvärme, hejaramsor och 284 vinnarskallar. Årets upplaga av den populära skolsimtävlingen Bästa sim 2:an, 3:an och 4:an drog storpublik till Thomasbadet.

‒Jag gillar att simma och det är alltid kul att tävla, säger Albin Sjöholm, 9 år, innan han hoppar i plurret för att representera Vasaskolan.

10 april 2017 21:29

Föräldrar och syskon med plakat intar Thomasbadets läktarplatser i omgångar under måndagskvällen. Runt bassängkanten står förväntansfulla barn från fjorton olika skolor för att tävla i den populära simtävlingen Bästa sim 2:an, 3:an och 4:an.

‒I år slår vi alla tidigare rekord. Intresset för att vara med har blivit jättestort och det är hur kul som helst, säger tävlingsledaren Angelica Pasuri, som är administrativ chef i Strängnäs simsällskap.

Till årets tävlingar har 71 lag med 284 simmare från 14 skolor anmält sig och det krävs en del logistik både på läktare och i omklädningsrum när det är dags för klasskifte. Det hela går trots allt overkligt smidigt.

‒Vi vill inspirera barn till att röra på sig och lära sig simma. Det märks att vi är på rätt väg för när många anmält sig till tävlingen vill ännu fler vara med, säger hon.

Lagen som tävlar är blandade med både tjejer och killar och på de fyra 25-meters sträckorna skiftar simsätten och stilarna markant. Några dyker och glider under ytan så länge de har syre i lungorna, andra smiskar vattenytan med rapp frekvens, medan några lugnt och metodiskt skrider fram i effektivt bröstsim.

‒Det här är bara så kul. Jag älskar simtävlingar och jag brukar vara riktigt bra, säger Johanna Larsson, 9 år, med inte så lite övertygelse i rösten.

Resultatet från simtävlingarna går att finna på www.bastafyran.se.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joakim Serrander

Ämnen du kan följa