Skulle avtjäna fängelsestraff i Mariefred – nu är han efterlyst

En 25-årig man, som figurerade i härvan efter mordet vid Östra skolan i Katrineholm i maj 2017, är efterlyst eftersom han inte inställt sig till fängelset.

19 februari 2019 13:27

Mannen friades från anklagelserna om inblandning i mordet vid Östra skolan, men dömdes i tingsrätten till tio månaders fängelse för narkotikabrott. I juni i fjol överklagade 25-åringen domen till hovrätten och yrkade på att frias helt. Så blev det inte, utan hovrätten slog i stället ihop domen för narkotikabrott med en tidigare dom och 25-åringen fick ett år och två månaders fängelse för misshandel, häleri, vapenbrott, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, grov olovlig körning, rattfylleri samt narkotikabrott och ringa narkotikabrott.

Men mannen har varken kvitterat ut beslutet om inställelse till Mariefredsanstalten där han skulle avtjäna straffet eller anträffats på den adress han har uppgivit. Därför har nu Kriminalvården efterlyst honom och begär att den som träffar på honom ska införpassa honom till närmaste slutna anstalt eller häkte.

25-åringen satt häktad från september 2017 till april 2018. Normalt brukar häktningstiden räknas av från straffet, men det är ett beslut som Kriminalvården fattar när verkställigheten är påbörjad, alltså inte när personen är på fri fot. Mannens tidigare villkorliga frigivning är i och med efterlysningen förverkad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Cecilia Tuohy

Ämnen du kan följa