Strängnäselev är en av Sveriges bästa unga forskare

Viktor Köhlin Lövfors som studerar på Europaskolan Strängnäs gick på tisdagskvällen till final i tävlingen Unga forskare. Nu kan han vinna en prestigeladdad stipendieresa – igen.

12 februari 2018 14:58

Som Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning redan har uppmärksammat deltog 17-årige Viktor Köhlin Lövfors och fyra andra elever från Europaskolan Strängnäs i Finalen hålls 20-23 mars på Tekniska museet i Stockholm. Finalisterna får under finalveckan bland annat delta i studiebesök på företag och universitet och ta del av föreläsningar om aktuell vetenskap.

Dessutom har Viktor Köhlin Lövfors chans att vinna fina priser. Unga forskare delar årligen ut stipendieresor för över en halv miljon kronor. Resorna går till flera av världens största projektutställningar, vetenskapsforum och forskningsläger för unga. Finaldeltagarna här även chans att bli representanter för Sverige i internationella vetenskapstävlingar.

Tidningen har sökt Viktor Köhlin Lövfors.

Nytt rekord i år

Utställningen Unga Forskare startade 1963 och arrangeras av unga för unga. Det är både en rikstäckande tävling och en mötesplats där unga kan utbyta erfarenheter, kunskap och kontakter. Sammanlagt tävlar deltagarna om priser till ett värde av 500 000 kr. I år har Utställningen slagit rekord med över 500 anmälda deltagare i den digitala uttagningen. Bland dem har nästan 400 gått vidare och får chans att ställa ut på någon av våra nio semifinaler. Projektarbetena bedöms av en erfaren forskarjury som rekryterats lokalt till varje semifinal. De väljer ut sammanlagt 55 projekt som vidare till finalen på Tekniska museet i Stockholm.

Källa: Unga forskare

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Gagnert Dalgren