Soptjuvar togs fast av väktare

Sent på tisdagskvällen grep en väktare in, när två män klättrade över ett stängsel till återvinningscentralen Kvitten. Väktaren larmade polisen om ett pågående inbrott på området, och lyckades själv fånga in de misstänkta som lämnades över till poliserna när patrullen kom till platsen.

Männen är i 50- respektive 30-årsåldern och båda hemmahörande i Strängnäs. De misstänks nu för olaga intrång, då de tagit sig in på området utan behörighet.

Andra inbrottet på kort tid

Fönstret var redan trasigt, efter ett inbrott i ett fritidshus utanför Åkers styckebruk för omkring en månad sedan. En ny ruta var beställt – men hade inte hunnit sättas in när tjuven bröt upp fönsterluckan och slog till igen, någon gång mellan den 2 och 10 juli.

Den här gången är det bland annat en stereo som har stulits och elkablar har rivits ner, enligt polisanmälan som är gjord av fastighetsägaren som är bosatt i Mariefred.

Betalade men fick inga ridskor

Ytterligare ett så kallat annonsbedrägeri har polisanmälts. Den här gången är det en Strängnäskvinna som haft för avsikt att köpa ett par ridskor som hon sett en annan person annonsera om på Facebook.

Hon betalade 350 kronor för skorna den 5 juli, men fick dem inte levererade till sig. Den 10 juli gjordes polisanmälan.

Polisen säger sig ha uppgifter att jobba vidare med för att lösa brottet, men ännu finns ingen utpekad misstänkt.