Vad vill oppositionen i Strängnäs egentligen?

Jag blir förvånad när jag läser en debattartikel där Kristdemokraterna (KD) och Liberalerna (L) ifrågasätter att försäljning av Strängnäs fjärrvärmerörelse utreds. Skriver Lennart Nilsson Strängnäs.

Jag blir förvånad när jag läser en debattartikel där Kristdemokraterna (KD) och Liberalerna (L) ifrågasätter att försäljning av Strängnäs fjärrvärmerörelse utreds. Skriver Lennart Nilsson Strängnäs.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2020-10-06 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ett vanligt borgerligt agerande är att ifrågasätta all kommunal verksamhet som bedrivs vid sidan av det som definieras som kommunal kärnverksamhet; skola, vård och omsorg. Jag blir därför förvånad när jag läser en debattartikel 28/9 där Kristdemokraterna (KD) och Liberalerna (L) ifrågasätter att försäljning av Strängnäs fjärrvärmerörelse utreds. Ett ifrågasättande, som dessutom inte verkar baserat på någon djupare analys.

Den politiska majoriteten, Moderater (M) och Socialdemokrater (S), har lyft frågan om att eventuellt avyttra fjärrvärmen och avser att utreda frågan i en transparent process där man även vill involvera kommuninvånarna. Således planeras inget beslut förrän sommaren 2021. Även detta kritiseras av KD och L som skriver att ”en långdragen process skapar dessutom oro”. Eftersom frågan anses viktig måste den väl få ta den tid som behövs för att grundligt utredas och diskuteras på ett begripligt sätt för oss vanliga kommuninvånare. Det skapar inte oro.

Däremot anser jag att man kan kräva ett mer seriöst agerande av KD och L, som i sin debattartikel svänger sig med lösa antaganden och förlöjliganden av seriösa satsningar på idrott och kultur genom att kalla det för ”godispåsar och lockbeten”. Det skapar oro.

Vi är många kommuninvånare som gärna vill se att det är en borgerlig allians som styr i Strängnäs efter valet 2022. Är de borgerliga oppositionspartierna i Strängnäs intresserade av att vara med och reellt kunna påverka kommunpolitiken åt ett mer borgerligt håll, bör man redan nu visa flagg. Tiden går fort.