Var finns politikerna som värnar om Visholmen?

Strängnäs växer och det kommer bli fler invånare som vill nyttja Visholmen för bad, rekreation och andra aktiviteter, skriver Jesper Johansson.

Strängnäs växer och det kommer bli fler invånare som vill nyttja Visholmen för bad, rekreation och andra aktiviteter, skriver Jesper Johansson.

Foto: Åsa Wallin

Replik 2024-07-11 06:23
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag blir glad när jag läser Christer Kjörnsbergs engagemang och debattartikel gällande Visholmen.

Jag flyttade till Strängnäs för 30 år sedan och det första som slog mig var Visholmen och dess fantastiska läge och tillgång för allmänheten. Här utövas nu olika aktiviteter som tennis, boule, volleyboll och det finns fina ytor för badgäster, att nu slår upp ett hotell här verkar för mig helt vansinnigt. 

Kommunen växer och det kommer bli fler invånare som vill nyttja denna fantastiska plats för bad, rekreation och aktiviteter.

Ibland får man känslan att kommunen vill bebygga varenda yta i centrala Strängnäs innerstad. Det måste finnas andra platser som lämpar sig för ett hotell, varför inte vid Thomas Arena som ju blir tomt när badhuset flyttar, eller utan för innersta stadskärnan?

Strängnäs är faktiskt inte större än att man kan ta en promenad 15–20 minuter från ett hotell till innersta stadskärnan, och har man inte den möjligheten finns ju lokaltrafik eller taxi.

I förra valet var det mig veterligen inget parti som lyfte fram förslag om just ett hotell på Visholmen i sitt valprogram, men nu när valet är över kör man på och driver på en exploatering av det kanske finaste området vi har i Strängnäs.

Finns det inga politiker eller partier som har kan stå upp för att värna om Visholmen och att den förblir oexploaterad? Eller måste vi kommuninnevånare dra igång en namninsamling för att få till en folkomröstning likt 2018 när det gällde den förändrade skolstrukturen?

Jag tycker faktiskt Kommunen på eget initiativ kan anordna en folkomröstning om detta, eller struntar man i det som man gjorde med Liberalernas begäran om en folkomröstning avseende försäljning av SEVAB:s kraftvärmerörelse? Jag är övertygad om att det ligger i kommuninnevånarnas intresse att få säga sitt i frågan om Visholmens framtid.

Så politiker, visa lite kurage och stå upp för ett oexploaterat Visholmen!

Jesper Johansson
Boende i Strängnäs