S gjorde Sverige fattigare och farligare

Nu gör Socialdemokraterna sitt yttersta för att skylla resultatet av sin egen destruktiva politik på alla andra, skriver sverigedemokraten Mikael Strömberg i en replik.

Nu gör Socialdemokraterna sitt yttersta för att skylla resultatet av sin egen destruktiva politik på alla andra, skriver sverigedemokraten Mikael Strömberg i en replik.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Replik2023-11-02 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Arvet efter åtta år av socialdemokratisk regering är sprängningar och skjutningar, mord och våldtäkter, gängkriminalitet och ökad otrygghet. Under det socialdemokratiska styret kunde vi nästan dagligen läsa rubriker som ”Gängkriminaliteten har förklarat Sverige krig”, ”Sverige är Europas farligaste land”, ”Elpriset chockhöjs igen”, ”Kraftigt höjda levnadskostnader”. 

Nu gör S sitt yttersta för att skylla resultatet av sin egen destruktiva politik på alla andra. Hans Ekströms debattartikel (20/1), där han lyfter bränslepriser och kriminalitet utgör inget undantag.

Ekström som är socialdemokratisk riksdagsledamot och tidigare kommunstyrelseordförande med det yttersta ansvaret för den förda politiken i Eskilstuna, och som dessutom var en del av den socialdemokratiska regeringen under de åtta år då Sverige förvandlades som allra mest – från ett av världens allra mest trygga och välmående länder, till det land vi ser i dag – skyller alltså samhällets alla problem på den nuvarande regeringen och Sverigedemokraterna. Det är skamlöst.

Med S vid makten steg både bränsleskatterna och den så kallade reduktionsplikten, vilket resulterade i Europas högsta priser på diesel. Under 2021 tog den rödgröna regeringen dessutom sikte på 66 procents reduktionsplikt till år 2030, vilket skulle ha drivit upp dieselpriserna till än mer sanslösa nivåer.

Nu vänder Sverigedemokraterna denna utveckling. Vid årsskiftet sänks reduktionsplikten drastiskt, från 30,5 till 6 procent. När effekten vid pump slår igenom får Sverige ”Europeiska priser” på diesel, en sänkning i storleksordningen fem kronor per liter enligt KI. Alternativet hade varit kraftigt ökande dieselpriser med en rödgrön regering. Även skatten på bensin sänks, i två steg, 2024 respektive 2025. Självklart hade vi gärna sänkt bränslepriserna mer och fortare, men som alla förstår är ovanstående resultatet av en kompromiss.

 Vad gäller ”skjutningar och sprängningar” som Ekström tar upp, så får man köra huvudet djupt ner i sanden för att inte se kopplingen mellan dagens våldsvåg och den slapphänta asyl- och migrationspolitik som Ekström och S bedrivit i decennier. Inte minst i Eskilstuna, där resultatet av det hundra år långa S-styret resulterat i att vår kommun har utsetts till Sveriges mest otrygga. Eskilstuna har beskrivits sticka ut i alla jämförelser, med omfattande arbetslöshet, utbredd gängkriminalitet, skjutningar i lekparker, brutala mord och rena avrättningar.

Trots att Sverigedemokraterna länge varnat för utvecklingen har Ekström och hans socialdemokrater valt att blunda för den. Och inte nog med det, Ekström och S har dessutom brun-smetat alla som vågat ifrågasätta och protestera mot deras huvudlösa segregerande massinvandringspolitik.

Socialdemokraternas signum har blivit att gnälla, smutskasta och peka finger. Samma sak gäller när Ekström lyfter situationen i Region Sörmland, där S under flera års tid bedrivit en politik som skuldsatt regionen genom stora lån och att strössla skattemedel över diverse meningslösa politiska prioriteringar.

Ekström och hans socialdemokrater kan inte på något sätt svära sig fria från att samhällssituationen i Sverige, Sörmland och Eskilstuna ser ut som den gör i dag. Tvärtom så lever vi med resultatet av den politik som Socialdemokraterna medvetet fört under mycket lång tid.

Tack och lov fick Sverige och svenska folket en ny regering i slutet av förra året, där vi tillsammans med Tidö-regeringen påbörjat omläggningen av hela den svenska migrationspolitiken och rättspolitiken. Den som vill se omfattande förändringar i Eskilstuna gör dock bäst i att rösta fram Sverigedemokraterna även här – för en tryggare, rättvisare och mer välmående kommun.

Mikael Strömberg
Fullmäktigeledamot (SD) andre vice ordförande kultur- och fritidsnämnden