Att stänga baden sparar inga pengar, Region Sörmland!

Bassängen på Mälarsjukhuset kan komma att stängas.

Bassängen på Mälarsjukhuset kan komma att stängas.

Foto: Madelene Hergils

Insändare2024-05-11 05:06
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med anledning av att Region Sörmland kan komma att stänga sina sjukhusbassänger.

Precis som vanligt gömmer sig regionens beslutsfattare bakom ordet ”besparing”, utan att förstå att de långsiktiga konsekvenserna medför kostnadsökningar som vida överstiger besparingarna.

Det finns, förutom funktionsnedsatta, en stor grupp människor med andra sjukdomar (exempelvis artros och reumatism) som får en höjd livskvalitet av träning i bassäng och därmed kan fortsätta arbeta.

Vad beslutsfattarna inte fattar är att de drabbade som jobbar hel- eller deltid kommer behöva bli heltidssjukskrivna för att dom inte orkar jobba med sina besvär.

Hallå beslutsfattare! Då försvinner skattekronor!

Hallå beslutsfattare! Då blir sjukvården ytterligare belastad, med de besvär som annars hade lindrats av bassängträningen!

Regionens sjukvård klarar inte mer, eftersom man inte klarar av att hantera sjukvården eller uppfylla sjukvårdsgarantin ens i dag.

Men, som vanligt, så har väl beslutsfattarna ingen anhörig som befinner sig i situationen att den anhörige är beroende av bassängträning för att få en dräglig tillvaro...

(Det påminner lite om när Ursula von der Leyens häst blev attackerad av varg. Då blev det fart på debatten om vargar i EU-parlamentet.)