Att utse människor som syndabockar löser inte problemet

Insändare 3 oktober 2022 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på insändaren, undertecknad "Det tycker Bengt Wahlström" publicerad den 29 september. 

En till som inte har klivit ur sandlådan. Vad är det som gör att oftast män försöker vara lustiga och gärna leker med namn "Ynkeman"? Vad vill du själv bli kallad?

Det mest "klädsamma" är om Sverigedemokraterna byter partinamn till nästa val. Var finns demokraterna i ett främlingsfientligt parti? Vilka partier vill bli granskade av journalister, när de finns med i brottsligan?

De flesta av sveriges röstberättigade 79,46 procent är tacksamma över att Sverigedemokraterna enbart fick 20,54 procent i valet 2022. Vill Herr Wahlström diskutera "att få upp det sjunkande skeppet Sverige till ytan..." Kan vi alla börja med att ta bort skygglapparna, för allt är inte svart eller vitt i det svenska samhället. Men med främlingsfientliga partier i regeringen kommer vi att se fler sjunkande skepp med hål i skrovet. Genomförs sänkta skatter blir efterdyningarna mindre statsfinanser. 

Problem är till för att lösas. Det sker inte genom att trigga varandra och utse andra människor som syndabockar eller hackkycklingar. Av hela mitt brustna hjärta önskar jag att de människor som flyr från krig, naturkatastrofer och förföljelse och som möter döden på Medelhavet får vila i frid.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa