Boende vid Långberget låter lathet gå före trygghet

Säkerheten runt skolan är viktigare än att boende i området ska kunna ta en genväg, menar insändarskribenten.

Säkerheten runt skolan är viktigare än att boende i området ska kunna ta en genväg, menar insändarskribenten.

Foto: Sofie Axelzon

Insändare2023-04-27 08:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Blir väldigt irriterad när jag läser i måndagens tidning (24/4) om en grupp boende som klagar över att inte få passera över Roggeskolans skolgård. Vad är det för naiva och lata människor? Beklämmande att de istället för att agera förebilder i sin vuxenroll anser sig ha rätt till undantag genom att trotsa förbudet. Egoistiskt och dumt! 

Säkerheten kring våra skolor är en absolut prioritet och ett arbete som tyvärr inte tas på samma allvar överallt. I den tid vi lever i behöver alla åtgärder tas till för att förhindra att obehöriga personer tar sig in i skolmiljöer och att olika brott inträffar. Vi pratar droger, misshandel, mobbning, stölder, skjutningar med mera.

Det hedrar rektorn på Europaskolan att han ser vikten av att skydda sina elever och sin personal och att skolan gör något konkret. Fler skolor i Strängnäs borde ta efter, inse dagens verklighet och bättre se över säkerheten på plats.

De som klagar över att behöva gå runt skolans område gör sig bara löjliga – dags att vakna upp och inse vad som är viktigast. Att tänka (och gå!) ett steg längre kan väl inte vara så svårt?

Karta: Roggeskolan