Edlund (S) borde visa ett större intresse

Mikael Edlund (S), ordförande för grundskolenämnden i Eskilstuna kommun, borde visa ett större intresse för barnen, anser Ida Johansson.

Mikael Edlund (S), ordförande för grundskolenämnden i Eskilstuna kommun, borde visa ett större intresse för barnen, anser Ida Johansson.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2024-06-02 19:35
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I torsdags kväll (30 maj) var det informationsmöte för oss vårdnadshavare på Årbyskolan, gällande eventuell stängning av högstadiet. Där befanns sig även ordföranden för grundskolenämnden, Mikael Edlund (S). Och vad han gjorde där är oklart, då han i princip hela mötet kollade ut genom fönstret, kollade på sin Ipad eller bara stirrade rakt in i väggen med ryggen emot oss vårdnadshavare. Det var endast när vårdnadshavare tilltalade honom direkt som han vände sig om och uttryckte några svävande svar.

Det är obegripligt att han inte vill visa ett större intresse för oss vårdnadshavare. Han borde vilja värna om barnen som kommer att växa upp i – och eventuellt jobba i – kommunen. Om vi tar hand om dem, vill säga.

Nu när jag har hört mig för så är det här allmänt känt, och ett vanligt förekommande beteende hos Mikael Edlund. Så vad gör han som nämndordförande om han inte har något intresse för barnen i fråga?

Det ligger flera argument i botten på det här förslaget till beslut som ALLA av dem kan ifrågasättas, och som det går att hitta enkla och smidiga lösningar på. Och då uppstår en annan fundering: varför Mikael har den placering som han har. Är det bara för att visa musklerna och för maktens skull?!

Med tanke på att Mikael är förtroendevald politiker och har en heltidslön på 71 725 kronor i månaden borde han visa ett större engagemang i sitt jobb. Annars kanske kommunen borde se över hans placering och sätta någon annan på tjänsten som gör ett jobb värt den lönen. Då endast bemanning inte är ekonomiskt försvarbart i dessa spartider.

Jimmy Jansson borde se över ordförandeskapet och vilja ha engagerade kollegor i våra nämnder.

Det måste bli ett slut för den inbördes beundran som i dag finns bland kommunens politiker!