EEM: Vi såg möjligheter till förbättringar

Det råder fri konkurrens, vilket är en fördel i ett öppet stadsnät. Om du som kund är missnöjd med din månadskostnad kan du alltså byta tjänsteleverantör.Skriver Fredrik Stake, EEM.

Det råder fri konkurrens, vilket är en fördel i ett öppet stadsnät. Om du som kund är missnöjd med din månadskostnad kan du alltså byta tjänsteleverantör.Skriver Fredrik Stake, EEM.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2020-11-18 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på Insändaren ”Dyrare stadsnät: Vad får jag för pengarna?” Publicerad den 16/11.

Vad kul att du varit nöjd med stadsnätet. Vi är måna om att Eskilstunaborna får en bra uppkoppling till rimlig kostnad.

Det stämmer att Eskilstuna Energi och Miljö, EEM, från och med den 1 december byter kommunikationsoperatör till IP-Only.

EEM valde att säga upp avtalet med Fibra eftersom vi såg möjligheter till förbättringar och förenklingar, genom att själva tillhandahålla fiber och anlita en extern kommunikationsoperatör för driften av nätet. IP-Only vann under våren 2020 upphandlingen om ny kommunikationsoperatör. 

Det är även fortsättningsvis EEM som äger och bygger ut fibernätet i Eskilstuna kommun. Kommunikationsoperatören är aktören som håller i plattformen för tjänsteleverantörerna.

Kunden väljer själv tjänsteleverantör, det vill säga företag som tillhandahåller internet, IPTV och kapacitet. Exempel på tjänsteleverantörer är Telenor, Com Hem och Viasat. 

Det råder fri konkurrens, vilket är en fördel i ett öppet stadsnät. Om du som kund är missnöjd med din månadskostnad kan du alltså byta tjänsteleverantör.

IP-Only har förbundit sig att se till att tjänsteutbud, kvalitet och priser ska vara marknadsmässiga över hela den sjuårsperiod vi tecknat avtal för.

För att säkerställa ovanstående kommer EEM att göra årliga jämförelser med andra stadsnät, bland annat Fibras nät. 

Efterfrågan ökar på allt snabbare internet. Tillsammans med IP-Only och tjänsteleverantörerna kommer vi att kunna erbjuda allt högre hastigheter till konkurrenskraftiga priser. 

Jag hoppas att detta gav svar på dina frågor!