Ge inte S skulden för polismyndighetens misslyckande

S inte ansvarig för polismyndighetens misslyckande

Bengt använder polismyndigheten som exempel på socialdemokraternas misslyckande och detta är ett synnerligen dåligt val, skriver signaturen "B Carlsson".

Bengt använder polismyndigheten som exempel på socialdemokraternas misslyckande och detta är ett synnerligen dåligt val, skriver signaturen "B Carlsson".

Foto: Mikael Fritzon/TT

Insändare2022-10-02 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående insändaren "Därför förlorade Socialdemokraterna makten" publicerad den 29 september.
Man ska aldrig upphöra att förvånas. Bengt Wahlström har lyckats få med sig E-Kuriren i sina litanior som delvis går över anständigheternas gräns. Att Bengt förlorat det historiska perspektivet kan jag förstå och anar att det sker med ålderns rätt men att Kuriren är lika historielösa är mer anmärkningsvärt.

Bengt använder polismyndigheten som exempel på socialdemokraternas misslyckande och detta är ett synnerligen dåligt val. Inte för att polisen inte har misslyckats för hela denna myndighet är ett gigantiskt misslyckande utan för hans försök att ge Socialdemokraterna skulden för detta.

Jag vet och jag vet att Bengt vet att Alliansens åtta år som regering fram till år 2014 är de som ska blameras. Fram till deras tid vid makten hade Sverige en fungerande polis. Polisen fungerade så väl att Alliansen såg besparingsmöjligheter till att förstärka en skral statskassa genom att skära ner på polisens anslag. Man skar ner på polisutbildningarna till nästan noll. Man pensionerade mängder av rutinerade poliser och som grädden på moset beslutade Alliansen att polisen skulle organiseras om.

När detta beslut väl var fattat lades regeringsmakten i knät på Socialdemokraterna som således tvingades genomföra en av de största myndighetsomställningar som gjorts. En förändring som dessutom kunde förutses att bli fullständigt misslyckad. Det parlamentariska läget var också sådant att regeringspartiet ofta fick regera på borgarnas budget. Även om Polismyndigheten är ett gigantiskt misslyckande har det under åren gått ganska bra för Sverige.

De 20 procent du nämner som slutkläm förstår jag inte. Avser du de som inte röstat eller avser du SD? Om du avser SD så visst har de en gigantisk påverkan långt mer än vad deras röster förtjänar. De har också förpassat Sverige till det dåliga sällskap som Polen, Ungern, Italien och övriga nasseinspirerade länder utgör.
Nu skrev du nog för fort Bengt.