Ta inte vår skola ifrån oss

Ta inte från oss vår skola, skriver Bianca Yaman Hjelm i årskurs fem.

Ta inte från oss vår skola, skriver Bianca Yaman Hjelm i årskurs fem.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2024-05-30 16:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är en elev på Årbyskolan. Jag har gått där sen förskoleklass, just nu går jag i 5:an och efter sommaren börjar jag 6:an och 2025 börjar jag 7:an, alltså börjar jag på högstadiet.

Jag vill gå i Årbyskolan då. Jag vill gå klart högstadiet där. Men jag kommer inte att få den chansen att göra det för att man har bestämt att stänga ner högstadiet på Årbyskolan vilket jag tror jag talar för alla att det är fel. Att politiker har bestämt att till 2025 ska Årbyskolans högstadie stängas, för vilka anledningar? 

Jo, för att man säger att elever går ut med dåliga betyg och för att lokalerna är dyra. Det finns dessutom mycket prat om Årbyskolan så som att det är en farlig skola eftersom det ligger vid området Årby där det är människor som är utsatta för kriminalitet och att det varit flera skjutningar, och jag förstår att man kan tänka så men så är de inte. För oss som går i Årbyskolan är skolan våran trygghet. Våra lärare ser oss alltid och våra behov, och det känns som att man är hemma. Så ta inte från oss vår skola.