Kommunens pinsamma miss om elprogrammet

Förvaltningen verkar tro att elprogrammet är en teoretisk utbildning, säger insändarskribenten.

Förvaltningen verkar tro att elprogrammet är en teoretisk utbildning, säger insändarskribenten.

Foto: Joakim Serrander, Rebecka Uhlin/TT

Insändare2024-05-23 13:31
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tänk att förvaltningen som ansvarar för skolan saknar inblick i vad som skiljer en praktisk utbildning från en teoretisk. Att de tror att elprogrammet är en teoretisk utbildning som man kan flytta från Rekarnegymnasiet till Zetterbergsgymnasiet, som om det bara handlar om några kartonger med böcker, inte ett helt program med installationer och inredning som är anpassad för PRAKTISKA lektioner. 

Det är inte bara lite pinsamt att man missat att elprogrammet är en form av byggprogram med naturligt samarbete med dem som bygger husen som de ska dra el i, eller med dem som ordnar med vatten och avlopp. Det är inte datorer eller teorier som är i centrum.

Vilken besparing är det att riva ner en fungerande verksamhet med avancerade platsbyggda tekniska lösningar och installationer för att bygga upp det på en ny plats. Vad vinsten och besparingen blir, det kan gymnasiechefen inte presentera ens på en direkt fråga. De vet inte heller vad det kommer att kosta att genomföra en flytt, men de hoppas att det ska bli en besparing. De har alltså inte räknat på det men presenterar ändå förslaget. Suck!