Likt tre marionetter – låter de sig styras av SD


Att en trio, likt tre marionetter, låter sig styras av SD ger enligt mig inget klart svar, skriver signaturen "B Carlsson".

Att en trio, likt tre marionetter, låter sig styras av SD ger enligt mig inget klart svar, skriver signaturen "B Carlsson".

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Insändare2022-10-25 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till Bengt Wahlström den 19 oktober.

Hej igen Bengt, vi får se hur länge E-Kuriren tar in våra litanior men eftersom jag är dig svaret skyldig så kör vi en till. Du ställer en fråga om hur man kan veta om den nya regeringen är inkompetent? Jag ska alldeles strax försöka förklara det för Dig men först några små påpekanden.

Om Du tror att något av det du skriver vållar panik hos mig så har du alldeles för höga tankar om dina skrifter. Jag varken behöver eller försöker förklara den förra regeringens politik. Jag konstaterar bara att vi i Sverige har det bra och lever i ett bra land men att vissa saker kan bli bättre.

Valresultatet är jag väl medveten om men jag vill inte gå så långt som att väljarna kommit med ett glasklart utlåtande och helt förkastat den förra regeringens politik. En tredjedel av väljarna gav sossarna sitt stöd.

Att en trio, likt tre marionetter, låter sig styras av SD ger enligt mig inget klart svar. De enda partierna som gick framåt var sossar och SD:are medan övriga gått kräftgång. Alltså högerblockets framgång är inte så där glasklar. Och när man som Liberalerna hävdar att man inför valet säger en sak och efter valet en annan är inte heller speciellt uppfriskande och bådar inte gott för framtiden.

Nu till saken, att om man ska jämföra hur bra vi har det i Sverige så måste man jämföra med andra länder eller hur menar du att en jämförelse ska göras?

Hur kan man se om en regering är inkompetent? Det behövs inga djupare analyser utan man behöver bara lyssna och tänka på vad de egentligen säger.

Vid en diskussion om vårdköer hävdar en politiker att de 700 000 svenskar som har privata sjukförsäkringar inte skapar någon undanträngningseffekt. Trots att dessa 700 tusen svenskar går till samma läkare, samma sjuksystrar och samma läkarmottagningar med förtur så påverkar de inte dagens långa köer. Hur kompetent är detta mattesnille?

När Liberalernas ledare inför valet hävdade att köerna till privatskolorna skulle bort medgav han att det i stället skulle skapas flockar av de som tidigare stod i kö. Hur kompetent låter detta?

Idag har vi ibland brist på el eftersom Mammon styr också denna bransch. Detta avhjälps genom att göra en stor satsning på kärnkraft som kan producera el kanske om 10-15 år. Hur kompetent låter detta när det är idag vi behöver el?

Dessutom har vi i Sverige en gång genomfört en kärnkraftsomröstning där politikerna lovade att denna inte bara skulle vara rådgivande utan beslutande.