Politikerna har misslyckats med skolan i Strängnäs


 Skolförvaltningen och politikerna har misslyckats med skolan i åtta år. Nu är det dags för en kriskommission, menar Strängnäspartiet.

Skolförvaltningen och politikerna har misslyckats med skolan i åtta år. Nu är det dags för en kriskommission, menar Strängnäspartiet.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Insändare2022-07-25 07:34
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående P O Bergs med flera debattartikel om skolan den 21/7

Projektet Bildnings Akademien i Strängnäs (BAS) visar på styrkan i Strängnäs civilsamhälle. BAS är ett ideellt och privat startat projekt som vill göra våra skolor bättre. Eftersom våra fria skolor är bra, blir det stora målet förbättringen av Strängnäs kommuns grundskolor. All heder till BAS!

Våra elever och lärare är naturligtvis varken bättre eller sämre än i andra kommuner. Där fungerar många kommunala skolor utmärkt, men inte här. Varför? För ett politiskt parti, som Strängnäspartiet, som söker brett väljarstöd för att styra upp den kommunala skolan, är analysen inte svår. Politiken bestämmer över kommunens skolor – där måste ansvaret sökas!

Varje år lämnar många elever grundskolan utan godkända betyg. Andelen har bara ökat under M+S åtta år vid makten. I dag är vi unikt dåliga i Sverige. Sambandet mellan att inte klara skolan och arbetslöshet, missbruk och kriminalitet är mycket starkt. Förutom den mänskliga tragedin, riskerar elevgruppen att bli en livslång belastning för samhället. 

Vi behöver en kriskommission där lärare, elever och utomstående expertis får komma till tals. Varför? Skolförvaltningen och politikerna har ju misslyckats i åtta år! Vem med förståndet på plats vill chansa på att de kanske lyckas om de får fortsätta? 

Den brännande frågan om våra ungdomars framtid är politisk. Strängnäsmoderaterna och Socialdemokraterna har misslyckats i åtta år. Vi behöver nya krafter i kommunhuset. Rösta på Strängnäspartiet!