Regionen behöver förbättra villkoren för sjuksköterskor

Insändare 21 maj 2022 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående nyhetsartikeln "Kostnaderna för hyrpersonal mot nya rekordnivåer" publicerad den 11 maj.

I nyhetsartikeln den 11 maj om att kostnader för inhyrd sjukvårdspersonal ökar och beräknas bli nära 350 miljoner i år. 

Samtidigt är antalet sjuksköterskor mindre idag än för ett år sedan och det är inte för att de inte behövs utan för att Region Sörmland inte kan behålla dem eller rekrytera nya.

Det måste vara ett stort problem med mycket irritation och onödigt administrativt arbete. Enligt mina erfarenheter från industrin måste man ta hand om och lyssna på sin personal. Att många väljer att arbeta i bemanningsföretag beror väl på att de tar hand om sin personal bättre och lyssnar mer.

Varför kan inte Region Sörmland ta ett stort grepp i detta och i samarbete med sin personal, använda 200 till 300 miljoner kronor (av förväntade merkostnader) för att förbättra villkor, löner och annat som efterfrågas.

Det innebär förstås att personalkostnaderna även i fortsättningen blir några hundra miljoner mer varje år, men då är jag övertygad att man på sikt får ett bättre arbetsklimat, får behålla fler och kan anställa de som behövs och slipper mycket onödigt administrativt arbete. Bättre fungerande sjukvård, med mindre årliga diskussioner och konflikter med utarbetad personal.– – 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa