S ideologi klarar inte politiska prioriteringar

Insändare 26 juli 2022 07:24
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på "Sverigedemokraterna saknar sjukvårdspolitik" av Monica Johansson och Fredrik Olovsson (S), 16 juli.

Precis som Socialdemokraterna lovade Europas lägsta arbetslöshet till 2020 så kan Socialdemokraterna lova en bättre sjukvård i framtiden. Det står dem fritt att göra men resultaten av deras tid vid makten kan de inte fly undan. Efter åtta år av S-regeringar har Sverige nu bland Europas högsta arbetslöshet.

Det handlar om att Socialdemokraternas ideologi- och grundprinciper inte tillåter politik som kan nå Europas lägsta arbetslöshet om det exempelvis skulle kräva en nollvision för asylinvandring. Detta har prövats och Socialdemokraterna svek sitt löfte. 

Detsamma gäller sjukvård där Socialdemokrater står beredda att urvattna tillgänglighet och kvalitet när deras grundprinciper inte klarar av politiska prioriteringar. Till fakta hör att Socialdemokraterna i Sörmland skar ned antalet vårdplatser redan 2011, något som de inte lyckats återställa sedan dess. Samtidigt har de haft råd med förlustaffärer i vindkraft och att hålla i danskurser, vilket ligger utanför regionens ansvarsområde. 

Människor blir inte friskare för att vården prioriteras ned, tvärtom. Därför behövs en politisk kraft som värnar regionens viktigaste ansvar som för Sverigedemokraterna är sjukvård. Säga vad man vill men verkligheten visar att Socialdemokraterna inte går att lita på när sjukvården behöver prioriteras.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa