Sverigedemokraterna saknar sjukvårdspolitik

Insändare 16 juli 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på Adam Marttinens inlägg den 8 juli.

Adam Marttinens (SD) svar (8/7)på vår debattartikel (30/6) innehåller ingen egen sjukvårdspolitik och kommenterar överhuvudtaget inte Socialdemokraternas många konkreta förslag för en bättre sjukvård i Sörmland. Istället drar Marttinen SD:s vanliga drapa. Han kan inte ens ge den fjärdedel av de anställda i sjukvården med utländsk bakgrund ett erkännande för sina insatser. När vi vill förbättra de vårdanställdas villkor gäller det oavsett var man råkar vara född. 

Typiskt nog för SD lyfter Marttinen alltså inte fram några konkreta förslag ur partiets egen sjukvårdspolitik. Varför, kanske någon undrar? Svaret: De har ingen. Tvärt om lägger de sig platt för moderata privatiseringar och utförsäljning av vården. Uppenbarligen är det helt okej att vinster går i fickor på ägare istället för till vård. 

Marttinen beskriver hur vi socialdemokrater hade kunnat förbättra vården om vi ”hade velat”. Han bortser helt från den pandemi som krävt stora insatser från personalen och som bidragit till att behandlingar och operationer fick skjutas fram. Nu tas de igen. Men då krävs också fler operationslag och fler vårdplatser. Socialdemokratisk politik helt enkelt. 

I höst hoppas vi att fler röstar utifrån sin vilja till en jämlik och köfri sjukvård och mot marknadsexperiment, privatiseringar och utförsäljningar av våra sjukhus. Vi är övertygade om att fler vill se en demokratisk kontroll av hälso- och sjukvården som kan garantera en god vård åt alla efter behov. Då behövs en röst på Socialdemokraterna i regionvalet. SD har uppenbarligen inget att bidra med. 


 
 
 
 
 
 
Läs mer!

Aslan och Sanna startar privat röntgenklinik i Eskilstuna – är först i Sörmland: "Målet är att det inte ska finnas några köer"

Aslan och Sanna startar privat röntgenklinik i Eskilstuna – är först i Sörmland: "Målet är att det inte ska finnas några köer"

Insändare: Vårdpersonal kan inte trolla fram fler platser

Vårdpersonal kan inte trolla fram fler platser
Ämnen du kan följa