Spara på barn är att binda ris till sin egna rygg

Att försöka spara på barnen är att binda ris till sin egna rygg. För det kommer alltid sura efterspel som kräver mer resurser i framtiden.
Att försöka spara på barnen är att binda ris till sin egna rygg. För det kommer alltid sura efterspel som kräver mer resurser i framtiden.

Insändare 19 juli 2023 07:13
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har diskuterats en hel del från politiker med flera, om det förebyggande arbetet mot kriminalitet redan i förskoleåldern. Allt för att fånga in de barn som har problematik. Undrar hur det ska fungera i praktiken när en förskolepedagog har ansvar för 5-7 barn, som mer eller mindre är i behov av tillsyn och uppmärksamhet. Speciellt när det finns barn som är hyperaktiva och är under utredning. Läs gärna insändare den 13 juli "saknar svar om säkerhet och ansvar" av Förskolepedagog med 36 års erfarenhet av förskolan, en insändare som verkligen berör.

Som medborgare har vi förslag. Det finns säkert många ansvarsfulla ungdomar som kan tänka sig att arbeta som assistenter. Att de efter gymnasiet kunna ta ett break innan eventuella fortsatta studier. Det ger dem arbetslivserfarenhet. Och till och med att de kanske kan lockas in i omsorgsyrken. Ge alla chansen som vill prova, givetvis med lön. För de unga ska inte utnyttjas.

Börja lyssna på de anställda innan det är för sent. En bra arbetsmiljö är A och O, om nu polletten vill trilla ner för dem som tidigare inte har lyssnat på dem.

Att det bli högre kostnader för kommunen med mer personal förstår vi. Men att försöka spara på barnen är att binda ris till sin egna rygg. För det kommer alltid sura efterspel som kräver mer resurser i framtiden. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa