Stockholmsresa garanterar ingen hörapparat

Insändarskribenten litar inte alls på att det går snabbare och enklare att få en hörapparat om man avsätter en dag för att åka till Stockholm.

Insändarskribenten litar inte alls på att det går snabbare och enklare att få en hörapparat om man avsätter en dag för att åka till Stockholm.

Foto: BERTIL ERICSON

Insändare2023-04-26 07:40
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag reagerar på Björn Perssons (chef för regionens division kirurgi) kommentar i reportaget om vårdköer i Eskilstuna-Kuriren 24 april, om att sätta av en dag i Stockholm för utprovning av hörapparater. Jag bär hörapparater sedan flera år och har nyligen varit på kontroll på hörcentralen på Mälarsjukhuset. Där får jag besked att jag får vänta på nya apparater i cirka 11 månader. Det är inte alls säkert att det går fortare att få en tid i Stockholm, enligt audionomen.

Då mitt problem inte är akut, väljer jag istället för att riskera förseningar med mera på grund av tågkaoset för en resa till Stockholm, att stå i kö både på hörcentralen vid Mälarsjukhuset och hos privat vårdgivare i Eskilstuna. Detta enligt audionomens råd, vilket jag litar på. Om man är en "äldreperson" (citat Björn Persson) är det kanske inte heller så enkelt att resa utan eskort. Att ha en hörselnedsättning och åka tåg, flyga och så vidare är ett problem oavsett ålder, då man oftast inte hör utrop på grund av dåliga högtalare. Tyvärr förenklar Björn Persson situationen en hel del.