Varför stod det inget om branden i tidningen?

Räddningstjänst i närheten av brandplatsen vid sjutiden den aktuella morgonen.

Räddningstjänst i närheten av brandplatsen vid sjutiden den aktuella morgonen.

Foto: Martin Tolén

Insändare2024-01-02 06:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På morgonen torsdagen före jul brann det i en villa i Eskilstuna. Det stod inget om detta varken i fredagstidningen eller lördagstidningen. P4 Sörmland hade en reporter där som sände direkt mellan 07.30 och 08.00 från brandplatsen. 

Varför tyckte inte tidningen denna händelse var något för läsarna av Kuriren?

Betalar man för en lokaltidning vill man ha med de lokala händelserna, annars kan man lika gärna köpa en rikstidning.

Av antalet lokala inslag (Eskilstuna) som finns i tidningen verkar det inte hända mycket i länets största stad. Det verkar hända mer i Strängnäs.

Hoppas det blir mer lokala inslag i tidningen år 2024, eller är avsikten att det ska bli mindre lokalt så prenumeranterna blir färre och tidningen kan upphöra?

Kjell


Svar direkt:
Vi var det första mediet på plats vid branden i villan morgonen torsdagen före jul. Vi hade snabbt en artikel ute på ekuriren.se, med uppgifter om att två personer förts till sjukhus efter att ha räddats från taket.

För oss är det viktigt att vara först och bäst när det sker breaking news-händelser i vårt bevakningsområde. Där är våra digitala kanaler, vår sajt och app, överlägsna. Men när vår papperstidning kommer ut dagen efter känns de händelserna ofta överspelade. Därför väljer vi att prioritera vårt planerade nyhetsmaterial till vår papperstidning. 

Hoppas du vill följa med på vår digitala resa framåt!

Ulrika Sjöblom
Chefredaktör och ansvarig utgivare för Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning