Vill bygga nya vÄrd- och omsorgsboenden i Eskilstuna

Vi Socialdemokrater i Eskilstuna gÄr dÀrför till val pÄ att vi vill bygga nya vÄrd- och omsorgsboenden i HÀllby och Skogstorp, skriver Majo Brostedt, (S) vÄrd och omsorgsnÀmndens ordförande.

Vi Socialdemokrater i Eskilstuna gÄr dÀrför till val pÄ att vi vill bygga nya vÄrd- och omsorgsboenden i HÀllby och Skogstorp, skriver Majo Brostedt, (S) vÄrd och omsorgsnÀmndens ordförande.

Foto: Nilsson Anders Nilsson+Anders

InsÀndare2022-09-06 07:05
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Replik pĂ„ debattartikeln Ӏldreomsorgen i Eskilstuna behöver ett verkligt lyft” 25 augusti.

SjÀlvklart ska det vara tryggt att bli gammal. Vi Socialdemokrater anser att det Àr behoven som ska styra inom Àldreomsorgen, inte enbart Älder. Skattepengar till Àldreomsorg ska sÀkra de Àldres rÀtt till god och sammanhÄllen vÄrd och omsorg och inte delas ut som vinst till aktieÀgare.
För att möta de ökade behoven och förbÀttra Àldreomsorgen har vi gjort flera satsningar för att öka kunskapen, kompetensen och förbÀttra arbetsmiljön för personalen.
MÄnga av de förslag som Liberalerna gÄr fram med i sin debattartikel Àr redan införda, exempelvis genomförs nu sprÄktest vid nyanstÀllning av personal, parboendegaranti har funnits sedan Är 2012, dÄ det blev lag och fast omsorgskontakt Àr lag frÄn och med juli i Är.

VÄra Àldre förtjÀnar en meningsfull Älderdom och trygg omvÄrdnad. Vi Socialdemokrater i Eskilstuna gÄr dÀrför till val pÄ att vi vill bygga nya vÄrd- och omsorgsboenden i HÀllby och Skogstorp och i anslutning till dessa planera för trygghetsboenden. Grundbemanningen i Àldreomsorgen ska stÀrkas för att hindra personalrotation. För att bryta ensamhet bland Àldre vill vi upplÄta lokaler kostnadsfritt till pensionÀrsorganisationer samt i övrigt stödja och uppmuntra föreningslivets verksamhet för Àldre.

Äldre i Eskilstuna ska vara trygga i att Ă€ldreomsorgen fungerar nĂ€r man behöver den och kunna leva ett sĂ„ tryggt och sjĂ€lvstĂ€ndigt liv som möjligt.