Föräldrautbildning och ordningsbetyg mot brottsligheten

Artikelkommentar 10 juni 2023 08:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar från EK:s sajt på artikeln "Kommunen inleder samarbete med Idrott utan gränser".

Jag tror att idrottsföreningar är ett bra komplement, men det behövs större insatser än så för att bromsa kriminaliteten och skjutningarna. Föräldrautbildning till exempel för ensamstående mammor så de får hjälp i att vara just förälder. Alltför många föräldrar i utsatta områden är just ensamstående mammor med stora barngrupper. Där styr ofta de äldsta pojkarna vilket gör att mamman blir beroende av barnen istället för tvärtom.

Sport är bra men problemet är gängen som finns i utsatta områden. De fylls på oavsett hur många föreningar det bildas! Unga killar ser vinsten i att sälja droger eftersom de ofta inte orkar/vill sköta sig och skaffa ett vanligt 7-16-arbete.

Inför ordningsbetyg i skolan så att ungarna tidigt fattar idén att man måste sköta sig. Då kommer fler ta skolan på allvar och på sikt fixa betygen. Kanske man också som politiker skulle satsa på en slags studiepremie när elever går ut 9:an och gymnasiet. Klarar man grundskolan och sen gymnasiet med godkända betyg väntar till exempel 5 000 kronor på dig.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa