Strängnäs Hantverksbys omsättning är cirka tolv och en halv miljoner kronor, en förbättring på 21,8 procent från föregående år. Resultatet före skatt är högre än föregående år, omkring 150 000 kronor mot 70 000 kronor.
Rörelseresultatet skjuter fart, och slutar på drygt 4,7 miljoner kronor.
Totalt ger det en rörelsemarginal på 38,2 procent, som är ett lyft från 2022. Då var rörelsemarginalen 19 procent.
Strängnäs Hantverksby AB är ett av sju bolag i koncernen vars moderbolag är Örnberget AB.
– Vi har lagt ner ett jävla jobb på stället, så ett resultat måste vi få. Vi är inte i mål än. Så jag är inte förvånad att det har gått bra. Det fungerar och sköter sig duktigt med bra personal, säger Leif-Ivan Karlsson när tidningen når honom.
I bakgrunden hörs rättegången i Think pink-härvan, där han och flera andra står åtalade för bland annat grovt miljöbrott, som då och då pockar på Karlssons uppmärksamhet. Han deltar i tingsrättsförhandlingarna via videolänk.
På grund av tidningens bevakning av åtalet är han initialt inte särskilt intresserad av att svara på våra frågor överhuvudtaget.
– Vad är det ni vill nu? Är det någon skandal igen? undrar han.
Men när han får veta att vi vill ha en kommentar till resultatet för hans Strängnäsföretag ändrar han sig.
– Strängnäs Hantverksby fungerar bra, trots att ni har jävlats i tidningen. Det är ett fint ställe med en himla låg hyra, så vi är attraktiva. Vi har bra lokaler – både bra och dåliga, förstås – men mestadels bra lokaler och bra service. Och han som sköter hantverksbyn är enormt omtyckt, påstår Leif-Ivan Karlsson.
Strängnäs Hantverksby bildades 2010. Bolagets huvudbransch är uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade industrilokaler.
– Vi har jobbat hårt i snart tio år och renoverat, målat och fixat, så det börjar bli väldigt snyggt på området. Det är inte riktigt klart än, det pågår ju jobb hela tiden, fortsätter Leif-Ivan Karlsson.
Då och då kommer någon ny hyresgäst, berättar Karlsson, som även säger att intresset just nu är "rätt stort".
Men området är inte uthyrt till fullo.
I hantverksbyn finns också ett företagshotell, som det har varit en del turer kring. Bland annat ville Leif-Ivan Karlsson göra det till flyktingboende, men fick nej av Strängnäs kommun.
– Jag hade en sån jävla otur. Du vet, jag är inte så omtyckt av Strängnäs kommun och har motarbetats något djävulskt.
Leif-Ivan Karlsson vill nu sälja företagshotellet och resten av hantverksbyn. Han har därför bett fastighetskonsulterna på Rosengren & Co att annonsera ut dess försäljning.
– Mitt namn måste bort från Strängnäs Hantverksby för att det ska kunna gå ännu bättre. Jag har tappat lusten.
Samtalet bryts när domaren meddelar Karlsson att han måste lägga på. Kort därpå ringer han upp igen efter att ha stängt av mikrofonen till videolänken.
Apropå rättegången upprepar Leif-Ivan Karlsson att han är oskyldig till anklagelserna.
– Jag är en bricka i ett spel för åklagaren. Det är ingenting som överhuvudtaget påverkar mig. Jag har inte varit inblandad, så jag är inte orolig. Det är bara att mitt namn har dragits i smutsen.
Har dina affärer påverkats någonting av det?
– Absolut så har de det. Om vi ska vara ärliga så är vi ju dömda på förhand av media. Men det kommer att gå bra, jag kan sitta och jobba med mina projekt. Mina barn fick ta över företagen för tio år sedan och jag hjälper dem om jag kan.
Han säger att han inte kommer att sakna Strängnäs om familjen får hantverksbyn såld.
– Absolut inte. Inte efter allt jag har varit med om, och ni är ju en stor del av det, säger Leif-Ivan Karlsson.