Sörmlandstrio vinner pris – för unika matupplevelsen

Tillsammans erbjuder de mat och utomhusaktiviteter i storslagen sörmländsk natur – en vinnande och nu även prisbelönt kombination. "Vi är på rätt väg", säger Mikael Andersson, en av initiativtagarna.

"Naturen har blivit det nya inne", tycker Mikael Andersson, en av initiativtagarna till det vinnande konceptet.

"Naturen har blivit det nya inne", tycker Mikael Andersson, en av initiativtagarna till det vinnande konceptet.

Foto: cxcxc

Åkers styckebruk2020-11-24 16:21

"Ett äventyr i skog och på vatten som i all sin enkelhet är utbildande, oförglömlig och mycket relevant i dessa tider. Allt kulminerar i en middag över öppen eld som ger deltagarna en stark känsla av lugn och reflektion." 

Så lyder motiveringen när Sörmlandstrion Johan Herlitz, Åsa Hagberg och Mikael Andersson kammar hem 360 Eat guides pris i kategorin upplevelse. 360 Eat guide utser varje år Nordens mest hållbara smakupplevelser och restauranger.

Tillsammans erbjuder trion ett upplevelsepaket som utlovar "en avkopplande smakupplevelse för alla sinnen i den sörmländska naturen." I paketet ingår guidad vandring, kanotpaddling, vikingahistoria och såklart mat – allt serverat utomhus.

– Det här en härlig bekräftelse på att vi är på rätt väg. Naturen har blivit det nya inne. Företag väljer att förlägga sina konferenser, after work och personalvård utomhus, samtidigt som fler privatpersoner hittar ut i naturen. Därför känns det extra bra att kunna erbjuda en kvalitativ utomhusaktivitet som nu prisas av 360 Eat Guide, skriver Mikael Andersson på sin Facebooksida.

Under de kommande veckorna ska trion lansera en julinspirerad måltid i naturen.

De tre initiativtagare driver egna projekt också: Johan Herlitz står bakom Kanotkungen i Åkers styckebruk, Mikael Andersson har Naturkraft i Eskilstuna och Åsa Hagberg driver Åsas smaker från landet. 

Karta: Marvikarnas Naturreservat
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!