Förra året blev British junior i Eskilstuna utsedda till årets Pep-skola när vinnarna i White Guide junior korades. I år finns chansen att nå ännu längre.
– Förra veckan fick vi reda på att vi även är nominerade i kategorierna: Årets gastronomiska rektor, Årets skolkock och Årets skolkök – det känns väldigt hedrande och ett kvitto på att vi gör något bra för alla våra elever.
På British junior lagar tre kockar och fem ekonomibiträden 1 000 portioner lunch varje dag till barn och ungdomar i åldrarna 5–16 år.
– Det är en utmaning att hitta medelväg som ska falla alla i smaken, säger Ulrika Hammarbäck som avslöjar att kebab och pannkaka står väldigt högt i kurs.
Hon arbetar själv i köket och är nominerad i kategorin Årets kock.
– Vi kan i princip laga vad som helst – men inget är nyttigt förrän det hamnar i magen.
Under det gångna läsåret har skolan jobbat hårt med att minska matsvinnet.
– Det har gått bra och för att lyckas har vi arbetat med eleverna och låtit dem få inflytande över menyn.
Den 15 september avslöjas vinnarna i White guide junior. Under normala omständigheter skulle det ha skett på en gala i Malmö – men i år får de tävlande följa evenemanget digitalt.
– Det finns många bra skolkök i landet och konkurrensen är hård. För att lyckas och nå ända fram krävs en skoledning som tar mat på allvar och ett kök som fungerar – det har vi, säger Ulrika Hammarbäck.