Behåll Skogsängens idrottsplats

Eskilstuna 23 februari 2021 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I femtiofem år har jag bott i närheten av Skogsängens idrottsplats och sett unga och gamla spela fotboll här, gymnastiserat och motionerat och haft kul. Idrottsplatsen är med sitt läge en bostadsnära pärla att vårda. Det har tidigare gjorts framstötar om att använda marken för bland annat en stormarknad. Det har också funnits tankar om en förlängning och breddning av Malmköpingsvägen, vilket skulle påverka idrottsplatsen.

Nu är det tydligen dags igen. I en debattartikel skriver Mikael Jeppe, ordförande i Södra FF, att planer finns i kommunen om att bygga en stor skola här, i varje fall finns tankar på detta. Glöm dessa tankar. Det fanns en skola här under många år, Tunafors skola som revs. I stället byggdes bostäder. 

I näraliggande Odlaren har byggts omfattande bostäder, där finns barn, som behöver både skola och utemiljöer som idrottsplatsen. Dessa behov kan inte ställas mot varandra. Idrottsplatsen finns och fungerar utmärkt redan i dag och behovet kommer att stärkas ju fler barn som flyttar in i närområdena. Lösningen blir då att hitta annan mark för en eventuellt blivande skola. Behåll alltså idrottsplatsen som den är i dag.

Lennart Strand, Eskilstunabo sedan 1965

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Eskilstuna

Uterinken byggs om till hall i vår: "Blir en toppenanläggning"

Eskilstuna

Kommunen rustar för trygghetens skull

Eskilstuna

Linden om kommunens nya alkoholförslag: "Obegripligt"

Debatt

Debatt: Bygg inte bort Skogsängens idrottsplats

Insändare

Insändare: Idrott och alkohol, hör inte ihop