"Kommunen ska äga och ha makt över infrastrukturen"

Strängnäs 17 oktober 2020 05:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik till Lennart Nilssons 6/10.

Vi har redan visat flagg. Innan valrörelsen 2018 deklarerade KD och L tillsammans med C att vi ville ha en borgerlig allians i Strängnäs kommun. Detta hade kunnat bli verklighet redan på valnatten för drygt två år sedan, med stöd av t ex Strängnäspartiet. Men det ville inte M. De valde som bekant att fortsätta sitt samarbete med S.

Vi inom Borgerlig Alternativ (BAS som vi kallar oss) C, KD och L arbetar i opposition oförtrutet och målmedvetet för en borgerlig politik, främst gällande kärnverksamheten skola och omsorg. Vi lägger interpellationer och motioner, vilka är de verktyg vi äger som opposition. Vi har även sedan 2018 lagt gemensamma budgetförslag.

KD och L vill inte genomföra en försäljning av värmerörelsen. Därför har vi sagt nej till en kostsam, och som vi anser, onödig utredning. Nu är utredningen dock påbörjad och vi menar att en utdragen sådan skapar oro hos kunderna och inte minst hos personalen i bolaget. Vi anser att kommunen ska äga och ha makt över infrastukturen, vilket skapar långsiktighet och trygghet för innevånarna. Den som inte äger har inte kontroll.

Catharina De Geer, gruppledare KD
Margaretha Furustrand, gruppledare L

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Eskilstuna

Rekarnegymnasiet sönderslaget – delar av skolan avspärrad: "Ingen ny företeelse"

Sörmland

Många viltolyckor på måndagskvällen: "Mycket vilt i rörelse"

Politik

Irland första EU-land som åter stänger ned

Politik

Vill släppa dömda grekiska nazister på fri fot

Politik

Trump attackerar USA:s smittskyddsexpert

Visa fler