Nu har bageriet i gårdsbutiken i Blacksta öppnat

I förra veckan slog Blacksta Bageri upp portarna för första gången. 28-åriga Camille De Neef har haft fullt upp från första stund. "Det går jättebra"

Camille De Neef, som äger och driver Blacksta Bageri, är väldigt nöjd över hur den första tiden varit.

Camille De Neef, som äger och driver Blacksta Bageri, är väldigt nöjd över hur den första tiden varit.

Foto: Johan Kindmark

Blacksta2024-05-11 07:12

Förra fredagen var det invigning och i onsdags var det premiär för Blacksta Bageri. Och det har varit bråda dagar för Camille De Neef.

– Det har gått jättebra. Jag har bara haft öppet i två dagar bara men folk har verkligen hittat hit, säger hon.

28-åriga Camille kommer från början från Belgien men bor numera i Bettna. Hon jobbade på ett bageri i Stockholm innan men satsar nu allt krut på bageriet tvärs över vägen från Blacksta Vingård.

När tidningen besökte Blacksta i början av mars var planen att öppna bageriet någon gång i april. Den målsättningen gick nästan hem. Men nu är Camille De Neef igång på riktigt.

– Klockan 8 är det många som kommer hit och vill köpa bröd till frukost och sen innan lunch är det en rusch till. De dagar jag har haft öppet har jag sålt slut på flera saker. I onsdags på allt.

Hon berättar att folk som bor i trakten har sagt att de är så glada över att det nu finns ett bageri här.

– Jag har fått väldigt positiv feedback, så det är jätteroligt. 

När tidningen besöker bageriet vid lunch under fredagen har valnötsbrödet, croissanterna och bullarna redan sålt slut.

Blev det som du tänkt?

– Det är bättre. Det är till och med företagare som har hört av sig men jag avvaktar lite med det. Jag vill först och främst försörja dem som bor här i trakten. Men vi får se hur det blir framöver, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!