Sedan starten för några år sedan, har Ceylon spice pot utgjort ett unikt inslag i Eskilstunas restaurangflora. Som enda restaurang serverar de mat från Sri Lanka. Kryddiga curryrätter med mycket grönsaker, piroger, fyllda friterade degknyten och den traditionella gatumaten kottu med tärnat bröd är några exempel från menyn.
Maten har lockat lunchgäster som sökt ett alternativ till det traditionella asiatiska utbudet.
– Det brukar komma folk som jobbar på Volvo och på Mått Johanssons väg varje vecka och äta, säger Asanka Fernando, som driver Ceylon spice pot tillsammans med sin sambo Himali Warnakulasuriya, som också äger restaurangen.
Men den senaste tiden har gästerna uteblivit. Coronapandemin har förstås slagit hårt mot restaurangen, men nyligen dök ytterligare problem upp. Restaurangen huserar i södra änden av Vasavägen – en gata som i slutet av februari stängdes av medan man bygger ett påkörningsskydd som ska skydda järnvägsbron. Ett bygge som beräknas ta över sex veckor.
– Nu kommer det nästan ingen på lunchen. Det är svårt att driva restaurangen, säger Asanka Fernando.
Så nu har paret beslutat sig för att sälja. Men de har inte gett upp tanken på att servera lankesisk mat. Nu letar de i stället en annan lokal.
– Jag tänkte hitta en lokal närmare centrum. Eller en foodtruck som kan stå på torget eller någon annanstans centralt. Jag vill inte sluta, säger Asanka Fernando.