För ett drygt år sedan stod det klart att Mats Andersson tecknat avtal om att öppna restaurang som en del av det japanska matkonceptet Kasai kitchin.
Sedan dess har han letat efter en passade plats för restaurangen. Efter mycket letande hittade de till slut en lokal.
– Vi har köpt en del av Grappa som de inte har använt sedan pandemin. Det är den del som är bredvid Actic på Nybrogatan, sa Mats Andersson till tidningen i april.
Målet var då att restaurangen skulle öppna redan under sommaren – närmare bestämt veckan innan midsommar. Men så blev det alltså inte.
– Det är mycket som inte gått vår väg tyvärr. Både möbler och inredning har blivit försenat. Sedan har vi även kompletterat lite handlingar.
Arbetet med att få klart den nya lokalen pågår för fullt och han hoppas kunna slå upp portarna under tidig höst.
– Vi hoppas och håller tummarna på att det kan öppna senast i september, säger han.
Lokalen förväntas rymma omkring 150 restauranggäster och restaurangen kommer att fungera som en dinnerclub, med öppettider från lunch till sena kvällar, vardagskvällar som helger.
Kasai kitchin har i skrivande stund restauranger i Stockholm, Malmö och Visby med fokus på Asian fusion-rätter, som sushi, varma och kalla bowls, avsmakningsmenyer, snacks och drinkar.