Klart för ny sommar med strandbar intill Eskilstunaån

Miami najs-profilen Elisabeth Lundberg är redo för en ny vända i Stadsparken med sin hyllade strandbar. Den här gången hoppas hon få fart på verksamheten lite tidigare på säsongen än sist. Samtidigt smider hon planer på att ta sin affärsidé vidare.

Elisabeth Lundberg driver restaurangkonceptet Miami najs som väntas slå upp portarna på holmen i Stadsparken i Eskilstuna under försommaren.

Elisabeth Lundberg driver restaurangkonceptet Miami najs som väntas slå upp portarna på holmen i Stadsparken i Eskilstuna under försommaren.

Foto: Veronica Karlsson

Eskilstuna2024-01-23 13:30

Vintern har delvis inneburit tid för återhämtning för entreprenören Elisabeth Lundberg som satt catering och den blå foodtrucken på tillfällig paus.

– Det behövdes för att inte slå krokben på mig själv, säger hon.

Men nu är det klart att Elisabeth Lundberg från och med första maj i år åter får tillgång till guldläget ute på holmen i Stadsparken där hennes numera inarbetade Miami najs-koncept väntas dra igång senare samma månad.

undefined
Elisabeth Lundberg, grundare av Miami najs.

Sommarbaren, som hade premiär förra året, är konstruerad av flera containrar som för närvarande förvaras i Näshulta i väntan på att få flytta tillbaka till åkanten i centrala Eskilstuna tillsammans med bänkar, strandfåtöljer, parasoller och bord.

– Förra året var det väldigt snabba ryck när vi skulle öppna och ingen tid över till planering. Därför var det mycket som föll mellan stolarna. I år kan vi organisera oss bättre, säger Elisabeth Lundberg.

undefined
Strandbarens byggnader består av omgjorda containrar.

Upplägget, med servering under bar himmel kommer kännas igen, men i år är planen att det ska finnas någon form av tälttak att ta till under regniga dagar. För just regniga dagar var det gott om sommaren som gick.

– De större makterna testade mig verkligen. Men nu hoppas vi på mer musik och utökad bar på soldagar.

I höst är tanken att ta Miami najs-idén ett steg vidare för eventuell etablering på flera håll.

– Målet är att paketera hela konceptet till en kedja. Mer kan jag inte säga nu, först får vi se hur sommaren blir.

undefined
Miami najs-restaurangen startade som foodtruck.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!